Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Talvitöppösiä, joulujuttuja ja talvimyrskyjä.

Photobucket

En tiedä mikä siinä on, mutta viime aikoina julkisilla kulkiessa on sattunut samaan kyytiin useita kertoja kehitysvammaisia tai mt-ongelmaisia. Ei siinä mitään, mutta on tullut hankalia tilanteita eteen. Joskus olin menossa bussissa kotiin, kun istahdettuani torkkumaan alkoi toisella puolella istunut mieshenkilö laulamaan ärrävikaisena Maailman Ympäri 80:ssä Päivässä -sarjan tunnusmusiikkeja kovaan ääneen. Koita siinä nyt olla naama pokkana, kun sitten hetken hiljaisuuden jälkeen jatkui taas: "Siis viiiiislaa vaaaaaaan!" Harmitti, etten itse muistanut miten niiden laulujen sanat menee.

Ja samassa bussissa on useampana kertana ollut Burgerimies. Keksin sille tämän nimityksen, kun ekan kerran sen ollessa samassa bussissa se kertoi kovaan ääneen kuinka ei todellakaan mene mäkkäriin vaan menee heseen, kun hesestä saa jumbomegahampurilaisen hintaan 4,95e. Se tykkää selostaa aina tekemisiään ja mitä ei tee, joskus on myös luetellut tiliotteitaan koko bussimatkan ajan ja kertonut ostoksensa. Kukaan ei siis kuuntele, mutta tämä kertoo itselleen näitä asioita. Taannoin bussissa oli taas Burgerimies ja se sitten kertoi kundeille ja friiduille, että:

"Hemmetin hemmetin hemmetin hemmetti, NÄIN ON!" 
Äidit aina neuvoo lapsilleen, ettei saa tuijottaa eikä saa varsinkaan nauraa, mutta on ollut todella vaikea pitää pokkaa näissä tilanteissa. Yritän ajatella purjon pesemistä tai jotain muuta, ettei naama repeä kahtia.

Photobucket
Innosta puhkuen lenkille menossa...

Photobucket
 
Kun olen ollut hoitamassa tsihaun poikasia, niin emme ole välttyneet haavereilta. Kaikki pennut on kunnossa, samoin aikuiset koirat, mutta kerran kanssaihmiset vahingoittuivat pentujen söpöyden takia. Tulin kahden pennun kanssa sisäpihalle, jossa seisoi pari mummoa. Sitten ne huuteli siinä:

"Katso miten pieniä ja söpöjä, ihania!"
... Ja jostain syystä ne sitten kumosi toisensa rytinällä pensaan viereen. Emme siis koirien kanssa koskeneetkaan, mutta mummot lakosivat koirien somuuden vuoksi. Menin nostamaan sitten mummoja ylös, vanhemmalle mummolle ei onneksi käynyt mitään, mutta toisen ranne sojotti ihan väärään ilmansuuntaan. Neuvoin, että menee näyttämään sitä vikkelään lääkärille, joka kiskoo sen paikoilleen. Vanhempi mummo sitten siinä mietti, että eikö sitä rannetta voisi vaan jättää niin... Juu ei. Mummot sitten siinä moikkasi pentuja yhtä innoissaan kuin ennen kaatumistansakin, toinen vaan sen jälkeen lähti ajamaan lekuriin ranteensa kanssa :D Pennut on siis aiheuttaneet yhden sairaalareissun tähän mennessä, mutta onneksi ei käynyt pahemmin! Olkaa ihmiset varovaisia, jos näette jotain suloista. Tällekään tilanteelle ei SAISI nauraa, mutta kyllä sitten jälkeen päin huvitti, kun ei kellekään sattunut mitään liian dramaattista.

Kyllä ne kanssaihmiset kaikessa kirjavuuksissaan ja kommelluksissaan tuo arkeen säpinätä!


Noin muuten äksöniä oli hieman viime viikon viikonloppuna, kun perjantaina oli Jenlaynin musavideon julkistamiset. Olin silloin paikalla, kun sitä kuvattiin ja oltiin vähän ensin huolestuneita, että mitä tuleman pitää. Mutta lopullinen versio oli varsin hyvä! Menimme siis Espooseen bändin pikkujouluihin, jotka samalla toimi musavideon juhlistamisena. Oli ihan kivaa, pääsi sosialisoimaan sillain sopivasti ja ihmiset vaikutti kaikki kohtuullisen rennoilta. Kotiinkin päästiin vasta joskus puoli kahden aikaan yöllä, kun oli musiikkifiilistelyä, juoruilua ja ruokaa. Tässä vielä lukijoillekin musavideo, kappalekin on aika hyvä, vaikken tästä genrestä niin välitä:
Seuraavana päivänä laiskotti, mutta mentiin sitten kuitenkin k-pop kekkereihin, eli Annyeong!Partyihin. Meidän on pitänyt mennä sinne sata kertaa, mutten itse ollut koskaan saanut aikaiseksi. Ne on järjestetty monta kertaa aikaisemminkin, mutta laiskuus on vienyt voiton. Mentiin sinne partnerin veljen ja tämän naisystävän kanssa kokeilemaan, että olisko ne hyvät kekkerit. Oli siellä ihan jees, mutta häiritsi kovin, että taustalla pyörivät musavideot oli aina vääriä siihen soivaan kipaleeseen nähden. Ja ollaan niin snobeja partnerin kanssa, että mietittiin kuinka kotona on paljon parempi äänentoisto :D 

Kyllä siellä tuli hyviäkin kappaleita ja me ei osata tanssia niinku YHTÄÄN, eli vedettiin jotain vammailua siellä vaan, kun muut osasi ulkoa musavideoiden tanssimuuvsit. Osattiin me vissiin yksi muuvsi, mutta aika heikosti meni. En ole oikein tanssivaa sorttia, en ole koskaan käynyt baareissa tanssimassa enkä tanssi ikinä tosissani. Ja sekin vielä, että tuollainen olisi varmaan hauskempaa, jos joisi viinaa, että silmät voisi vähän sojottaa eri suuntiin ja kehtaisi bailata keskellä lattiaa kuin viimeistä päivää. Oli kyllä ihan hauskaa, kun naurettiin toistemme muuvseille, mutta jos mennään vielä uudestaan vastaaviin juhliin, niin täytyy opetella ne piisien oikeat tanssit ja vetää niitä sitten sopivan keharisti siellä muiden 
joukossa. 

hekekoreapileisiinmenos

En ole sen kummempaa touhunnut. Vietin Itsenäisyyspäivää läskeilemällä ja alkaa jo jännittämään matka. Matka meinasi peruuntuakin, eli tässä on ollut vähän häsellystä. En nauti maailman eniten siitä ajatuksesta, että minut teljetään purkkiin 8h ajaksi eikä sieltä pääse pakoon, mutta olen vaikka sitten hevostainnuttimissa koko lennon ajan, jos muu ei auta. Toivottavasti pystyisi edes torkkumaan siellä, vaikka siellä meneekin elokuvia ja voi pelata jotain sekä ajattelin pakata pari kirjaa mukaan. Muistan kuinka puuduttavaa oli matkat Seinäjoki - Helsinki ja se sentään kesti vain ~3h, niin olen varmaan mahdottoman kärttyisen väsynyt jetlagi-tapiiri sitten lentomatkan jälkeen. Ostoslistalla olisi vielä ne korvatulpat, jotka tasaa painetta. Kun olin lentokoneessa viimeksi korvat huusi hoosiannaa ja kun kone laskeutui hieman tavallista nopeammin, niin itkin sitten itseni uneen niiden korvien kanssa... Se on asia joka huolestuttaa minua, kun taitaa olla hieman tavallista ahtaammat korvat ja niissä tuntuu heti paineet ja kaikki. Kuulemma kannattaa myös vetää nenäsuihketta (ihan nenään toki) joitakin päiviä ennen lentoa, että on röörit auki, vaikkei olisi kipeänä. Sitäkin aion kokeilla.   

Vielä ennen lähtöä pitää mummolassa käydä syömässä ruokaa, missasin jo anoppilan juhlat, kun kärsin flunssasta. En ole vielä ostanut mitään mummolle, isälle tai isän vaimolle, pitäisi varmaan nyt sitten parissa päivässä keksiä jotakin... Ja päästä eroon flunssasta, sillä ei yhtään kiinnostaisi olla lennolla räkätaudissa! 
Itse tosin toivon vaan joka vuosi sisätöppösiä joululahjaksi (mahdollisimman pehmeitä ja lämpimiä) tai muuta vastaavaa joulukrääsää, joka menee samantien kyllä käyttöön. Tänä vuonna en edes oikein keksi mitään muuta lahjatoivetta itselleni kuin ne töppöset, ne riittää ihan hyvin. Jos minulla on jotain erityisiä toiveita, niin ostan ne itse itselleni. Ja reissusta varmaan löydänkin kenties jotain kivaa, ainakin monta paria sukkia, jos ei muuta :D Ja partnerinkin lahjon mielummin reissussa. 

Ajattelimme reissussa olla sen verran ahkeria nörttejä, että voisi tehdä joka päivä vlog -videon, jonka uppaamme sitten Youtubeen. Eli blog, mutta vlog, eli videoblogi. Kuvattaisiin tekemisiämme, syömisiämme ja mitä kaikkea näemme reissun aikana. Sitten editoitaisiin sopivaksi pätkäksi ja jakaisimme sen maailmalle. En tiedä katsoisko sitä kukaan, mutta ainakin voisi itse sitten katsoa vuoden parin päästä niitä pätkiä ja muistella rakkaudella. Pitää kokeilla editointihommia jo ennen lähtöä jonkin verran, että sujuisi siellä paikanpäällä sitten mahdollisimman smoothisti se tekeminen. Kun armas Youtubekaan ei hyväksy aina kaikkia tiedostomuotoja ja joskus herjaa niistäkin, joiden pitäisi toimia, niin voisi etukäteissäätää ja kiroilla kunnes saa kaiken toimimaan. 
Haluaisiko joku tätä blogia lukeva nähdä tämmösiä videoita? 
Ja jos haluaa, niin mitä videoissa voisi näkyä? Jotain muutakin siis kuin paljasta pintaa. 

Ei tässä nyt muuta, nautiskelen niin kauan kun ei ole liikaa pakkasta ja maa on valkeana. Hyvää joulun odotusta kaikille ja PUSMOI :*

1 kommentti:

  1. Videoblogi olisi tosi kiva juttu! Kiinnostaisi nähdä oikeastaan millaisia videoita tahansa :D Kaikenlaisia jänniä yksityiskohtia, nähtävyyksiä, ihmisiä, fiiliksiä, mitä tahansa. Sillä tavalla pystyisi itsekin fiilistelemään ja kuvittelemaan itsensä matkalle, vaikka oikeasti istuu kotisohvalla :) Tykkään tosi paljon kaikenlaisista matkablogeista, on kiva nähdä, millaisista asioista kukakin tykkää kertoa.

    VastaaPoista