Sivut

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Talvipäivittel.

En olekaan jaksanut päivittää mitään kummoisia juttuja, viimeksi kirjoitellessa oli vielä syksy kauneimmillaan ja nyt jo on isot nietokset Helsingissä saakka. Pakkastakin sen verran, että kiitän äitiäni, joka jätti perinnöksi toppahousut ja löysin kaapista myös yhdet pitkät kalsarit. Ilman niitä olisin varmaan kironnut nietoksissa ihan kiitettävästi.

Olen ollut mm. käymässä ikeassa, että koti näyttäisi vähän enemmän kodilta. Olen käynyt myös mummolassa yökylässä ja se oli ihanaa 10 vuoden tauon jälkeen. Olen myös kyylännyt Jeren uuden asunnon Louisin ja Bissen kanssa, kun Hilde jäi rouvaslomalle kotio. Ja onhan tässä tullut touhuttua, kun olotila on kohentunut huomattavasti. Reilu viikko sitten iski kuitenkin flunssa, jota olen tässä yrittänyt parannella kovin. Juon touhutippoja (jotain yrttitippoja) teen seassa, imeskelen pastilleja ja olen kasannut kämppään noin 10kg räkärätti-papereita. Tuntuu jo kyllä vähän siltä, että voitto tässä kohta tulee, kun enää ei ole kipuja ja saa jopa välillä henkeäkin.

Kävin tosiaan ensilumen ja vilpoisuuden aikaan mummolassa kylässä, meillä oli siellä kivaa ja teen uuden reissun ensi viikonlopuksi sinne. Varmaan muhin koko viikonlopun siellä, kun mummo käväisee leikkauksessa, joten kokkaan ja vahdin sekä viihdytän. Viime kerralla kuvasin juuri jäätynyttä ankkalampea, kun pissatin koiraa sen ympäri. Se oli lapsuudessa paras paikka ja siellä vieressä oli leikkipuisto, missä leikittiin ja sitten oli myös baari nimeltä Kymppi (joskus oli kans sama paikka nimeltään Laiska Kissa) ja vanhemmat istui kesällä siellä terassilla rupattelemassa, kun me muksut kaahattiin ankkojen perässä ja hiekkalaatikoilla.

Sormet jäätyivät ja meinattiin tipahtaa koiran kanssa sinne likaiseen lampeen, mutta tältä siellä näytti ennen isojen nietosten saapumista:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Oli jotenkin ihanaa, kun oikein pystyi haistamaan talven ja sitten alkoikin tihuttamaan lunta tosi hiljalleen. Olin siinä vaiheessa tosi kiitollinen Jeren tuomista korealaisista lapasista, jotka sattui olemaan laukussa. On jotenkin maaginen se hetki, kun lumi on ihan juuri tulossa, vaikka joidenkin mielestä sää on harmaa ja masentava.

Photobucket

Bissekin varmasti haistoi talven tulemisen, kun kuvassa ruskakin jo menossa pois ja odoteltiin, että milloin tulee ensimmäiset lumet. Taisi muuten tuon lenkin jälkeen pärähtää vartin lumimyrsky!

Olen jotenkin nauttinut olemisesta, kun alkanut aurinko paistamaan tänne risukasaankin välillä. Vielä kun parantuisi, niin ehtisin alkaa fiilistelemään joulua. Kuolin jo melkein ilosta, kun halloweenin aikaan kävin pimeässä lenkeillä ja oksat huljusi sekä sai seikkailla hassun värisissä valoissa pitkin pururatoja. Nyt olisi sitten nietokset ja joulu tulossa, eli pitää aloittaa talven fiilisteleminen. Joulu ei ole enää niin hieno asia kuin lapsena, mutta jotenkin tykkään siitä jenkkien illuusiosta ja katson huonoimmatkin jouluelokuvat :D Toivottavasti tänäkin vuonna tulee "Yksin Kotona" -elokuvat, tai kaksi ensimmäistä. Ehdin jo katsoa "Mitä tapahtui joulupukille?" ja edelleen nautin siitä hömpästä, vaikka en jaksakaan omaa joulua järjestää.

Ensi viikolla menen etsimään lahjoja perheelle. On jo pari ideaa mitkä piti toteuttaa tällä viikolla, mutta flunssa kaatoi petiin. Mutta toivottavasti ideoita kans ilmestyy matkan varrella, koska en esmes osaa yhtään keksiä Jerelle lahjoja. Ei ne lahjat ole niin tärkeä asia, mutta kun rrrrakastan niiden pakkaamista! Ihana räpeltää ja kiroilla teippien kanssa. Täytyy siis ainakin ostaa jotain neliskanttisia, että voin riemastuttaa itseäni pakkaamisella.

Loppuun vielä Hilde, joka varastelee Jeren kalsareita:

Photobucket

PS. Unohdin valittaa, etten päässyt lemmikkimessuille, mutta ensi vuonna sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti