Sivut

perjantai 3. elokuuta 2012

Moi kaikki läskit ja laihat!

"Hei lopeta jo toi syöminen, kun olet niin läski!"

... Kuulostiko pahalta?

"Hei söisit joskus jotain, kun olet niin laiha!"

... Entäs tämä?

Photobucket

Taas feispuukissa pyörii näitä pullaville naisille suunnattuja hienoja rykäisyjä, joissa kauhistellaan laihuutta ja kehutaan, että oikeat naiset on pyöreitä. Tai että oikeilla naisilla on jotain mistä saa kiinni. Eikö laihat ole oikeita naisia, hä? Jotenkin tosi törkeää, että koko ajan pullavat ihmiset nälvii laihempiansa ja väittävät samalla olevansa altavastaajia, kun kauneusihanteet on laihojen puolella. Ei tosielämässä ole altavastaajia, ellei sitten itse tee toisista alempiarvoisia. Oikea elämä on vähän eri asia kuin media ja julkiset hahmot. Mallin ammattikin on työ, jossa toimitaan tietyn näköisenä henkarina vaatteille, ne tienaa rahaa siitä. Ja koska ammatti on julkinen, niin osa olettaa sen olevan se kauneusihanne, kun lehdissä näkyy näitä ammatikseen hoikkina pysyviä naisia. Kuka silti voi päättää sen, että mikä on todellisessa elämässä kenenkin kauneusihanne? Et voi mennä sanomaan toiselle, että sen ihanne on väärä tai toisen ihanne on oikea. Kyllähän laihuutta näkyy, mutta niin näkyy lihavuuttakin. Ihmisiä on kaiken kokoisia, en tiedä miten joku sellainen asia voi olla niin häiritsevä jonkun mielestä.

Pyylevät ihmiset tuntuu olevan sotajalalla median takia. Tai väitetään, että yritetään muuttaa kauneuskäsityksiä ja kuinka media vääristää kaiken plaplapla. Mutta ihan kuin se luonnostaan hoikka Martta 40kg olisi syypää siihen, että nyt tällä hetkellä on julkisissa ammateissa hienoa olla laiha. Mutta on hyvä purkaa tähän Marttaan sitten paineita marmattamalla, että laihuus on väärin ja rumaa. Tai jos ei suoraan Marttaan, niin marmattaa voi muutenkin kovaan ääneen. Ei kenelläkään tule mieleen, että laihoillakin on tunteita ihan samalla tavalla kuin lihavillakin. Ja normaalipainoisillakin on käsitykseni mukaan ihan kyky tuntea erilaisia fiiliksiä.

Joskus myös kauniit ihmiset saa osakseen skebeliä sen takia, että ovat kauniita. En tiedä onko se kateutta, mutta ehkä joku alkukantainen tarve kuitenkin heikentää toisen asemaa, jotta itse näyttäisi kosijoiden silmissä paremmalta? Useat näyttävät naiset sitten onkin kevytkenkäisiä tai mitä lie, jos joku tavallinen pieruverkkareissa lötköttelevä nainen heitä kommentoi. Jos miettii vaikka venäläisiä naisia, niin niistähän kaikki aina puhuu ja haukkuu. Itse en ole huomannut muuta eroa suomalaisissa ja venäläisissä naisissa kuin sen, että venäläiset naiset pukeutuu useammin ajatuksen kanssa ja laittaa itseään kauemmin peilin edessä. Missä vaiheessa naisellisuudesta tuli inhottavaa? Viime talvena itse asiassa mietin bussissa istuessani, että onpas laittautuneita naisia, kun muutama venäläinen nainen tuli sinne istuksimaan ja niillä oli hienot talvitakit, korut korvissa ja korkokengät. Olin sillain ihan vähän kateellinen siitä, että olen itse niin laiska ettei minulla ole korkealla prioriteeteissa tarve olla näyttävä. Mutta ihmiset onkin erilaisia, jotkut on mukavuudenhaluisia ja jotkut taas kokee olonsa parhaimmaksi tällingeissä. En usko, että tässä on mitään kytköstä persoonallisuuteen tai seksuaalisiin taipumuksiin.

Voin kertoa nyt kaikille salaisuuden: Me kaikki naiset ollaan oikeita naisia. Ei ole olemassa vääriä naisia laisinkaan. 


PUSMOI kaikille laihoille, läskeille ja tavallisille :*

4 kommenttia:

 1. Kiitti tästä! Oon miettiny ite ihan samaa. Joka paikassa toitotetaan miten laihuus on rumaa, tai sitten vastavuoroisesti on kaikenmaailman laihdutuspillerijuttuja.
  Entäs sitten me, jotka ei lihota millään, ei vaikka mitä tekis! Ei musta ole kivaa olla melkein kymmenen kiloa alipainoinen. Mutta jos siitä valittaa, että en tykkää olla näin laiha, niin heti tulee paskaa niskaan.

  Ehkä se on se, että pitää saada toiset näyttämään huonommalta että sais ite paremmin... miehiä? Tai jotain. Perseestä se on kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on tosi törkeätä kommentoida negatiivisesti toisen kroppaa, oli se sitten joko mukamas liian pieni tai liian iso. Nyt olen huomannut kyllä, että laihat on vapaata riistaa ja niitä saa arvostella. Ihan kuin eivät olisi sitten ihmisiä ollenkaan! Ja auta armias, jos arvostelisit lihavia, siitä tulisi niin paljon kuraa niskaan ettei tosikaan.

   Jokaisella on kropassaan erheitä, joista ei tykkää. En tiedä miksi pitää vähätellä toisen ahdinkoa. On minullakin erheitä kropassani, jos joku tulee sanomaan "no et hei o sentään niin läski kuin minä" niin ei se siihen minun erheeseen auta mitään. En katso muita ihmisiä, katson itseäni.

   Jotkut tykkää laihemmista ja jotkut pullavammista, makuja on moneksi, ihmisiä on piljoonia erilaisia. Voitaisiin vaan yrittää olla hitusen kohteliaampia toisille sekä ymmärtää, että laihuuskin on normaali asia.

   PS. Tuli mieleen, että kun äitini oli hoikka ja halusi painoa, niin ei lihonut muuten kuin käymällä salilla. Yritti joskus aikoinaan minua siis tehdä, jolloin olisi auttanut muutama lisäkilo, muttei saanut niitä ruoasta vaan lihaksesta :) Ihan sillain vinkkinä, josko se toimisi sinullakin!

   Poista
 2. tämmönen tukevahko tyttö20. joulukuuta 2012 klo 22.13

  mua sit niin vituttaa noi sanat läskit ja laihat yms. KOSKA KAIKILLA IHMISILLÄ ON OMA RISTIMÄNIMI oli si läski tai laiha mut arrrg! eikö jumalauta ihmiset osaa oikeesti käyttää toisten nimejä vaan tyyliin tällain "tos se läski menee" tai "tos se anoreetikko menee" miksei vois sanoo et "tos menee toi emma" -.- ei helvetti ku ihmiset on vaan välil niin idjootteja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin vielä. Tai jos jotain ihmistä kuvaillaan, niin ei kuvailla "se jolla oli punainen tukka ja lasit" vaan se on sitten "no se tosi laiha yks" tms. :x

   Mutta minusta kaikki olkoon kaiken kokoisia, ei ole pakko nälvästä ketään tai ivata painosta. Oli sitten laiha, läski tai jotain siltä väliltä!

   Poista