Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Silmämunia, teepusseja ja helteenkaipuu.

 photo blogzombiesilma_zpsc445e121.jpg
Diagnosis: zombified!

Olen löytänyt noin miljoona ja viisi uutta kauneustuotetta kauppojen hyllyiltä, lukenut arvosteluja ja ihastunut jo etukäteen useisiin mössöihin. Kuitenkin persaukisuus ehkäisee shoppailua ja onneksi silmämunassakin asuu zombie, niin ei kannata meikata. Mutta kun olisi kaikkea uutta ja kivaa kokeiltavaa! Ja yritän myös kasvattaa ilmekarvojani paksummiksi, vaikka niitä kasvaakin kolme karvaa siellä ja toiset täällä. Tekisi oikeastaan mieli ajella ne kokonaan pois, mutta olen sen tehnyt niin useasti enkä koskaan nauti siitäkään älyttömästi, että ei. Juuei. Eikö?

Kasvattelin kynnetkin pitkiksi ja kauniiksi sapattivapaalla, kun ei tarvinnut niin kauheasti läträtä käsidesiä tai nostella painavia asioita. Mutta sitten nopeiten kasvava oikean peukaloni kynsi napsahti ja pahasti napsahtikin. Jäi hillumaan sellaiset melkein 3cm ja katkesi liian alhaalta, tuli sellainen "lol apua" -hetki, koska normaalisti vaan sitten leikkaan kaikki kynnet lyhyiksi, mutta eihän sitä voinut vaan repäistä. Olisi lähtenyt nahat ja vereslihatkin mukana. Muistin, että olin kuullut sanan teepussi joskus liittyen kynsien paikkaamiseen. Geelaamisia tai muitakaan en harrasta, joten äkkiä google ja youtube ojoon, että muistelisi sitä teepussi-asiaa. Teepussi-asia pelasti hetkellisesti, vaikka olinkin hukannut kynsiliimani jonnekin ja jouduin vähän soveltamaan. Taktiikka toimii, jos raaskii leikata kynttä kuitenkin sen verran, ettei se ota osumaa ja ettei se taivu enää mihinkään suuntaan.

Teepussipaikkaus kynsiin toimii niin, että poistaa lakan kynnestä, jos lakkaa siinä sattuu olemaan. Sitten hellästi hioo viilalla siitä halkeaman päältä. Sen jälkeen tarvitaan tyhjä teepussi, kynsiliimaa, sakset ja jotain lakkaa. Itseltä uupui tosiaan kynsiliima, joten sen sijasta käytin vain kirkasta kynsilakkaa.

Pienen viilaamisen jälkeen laittaa liimaa siihen halkeaman kohtaan ja asettaa siihen pienen palan teepussia, jonka painelee siihen kiinni. Odottelee kuivahtamista, jonka jälkeen uusi kerros liimaa ja taas teepussia. Tekee tätä muutaman kerran, että varmasti pysyy. Tämän jälkeen voi hellästi vielä viilata sitä teepussipaikkaa, että kun lakkaa kynnen, niin ei näy hulluja klönttejä.

... Tadaa! Sen pitäisi kestää siinä hetken aikaa ja jos tuntuu, että alkaa rispaantumaan, niin tekee uudestaan. Tällä voi pelastaa kynnen muutamiksi viikoiksi, jos tosiaan repeää liian alhaalta tai on niin tarkka kynsistään, ettei halua niitä leikata. Itse en ole tarkka, mutta tosiaan onnistun aina ekana riepaisemaan peukalonkynnen ja yleensä vielä oikeasta kädestä, sitten se alkaa sivulta repeytymään. Nyt vaan olin onnistunut liian alhaalta sen riepomaan. Paikkaus tuskin kestää hirmuisen kauan, jos kynsi on pitkä ja repeämä alhaalla, koska sitten jos kynsi taipuu askareissa, niin se koko ajan häiritsee sitä paikkausta. Itse leikkasin peukalon kynnet lyhyiksi ja paikkaus toimii buenosti, ainakin tähän mennessä toiminut!

 photo blogkesaheke_zps0c04816b.jpg
Bad hair day every day.

Olen kärsinyt vähän tukkakriisistä, mutta en tee tukalleni mitään. Tietteks sen tunteen, kun tukka on ollut kohtuullisen siistin näköinen ja lyhyehkö, mutta sitten alkaa kasvamaan sellaiset hulvattomat MacGyverit niskaan? Niin ja unohtamatta korvien edessä kihartuvia juutalaishaivenia. Mietin, että vetäisikö tukan polkaksi, koska sellaisen haluaisin, mutta tukka ei ole edestä vielä tarpeeksi pitkä. Ja kesällä olisi ehkä kiva, että saa askarreltua niskavilloja vähän pois sieltä hikoamasta, niin tukka rehottakoon nyt sitten minkä ehtii. Siihen saa sentään pikkuponnarin, joka näyttää säälittävälle. Ja menee myös kivoille kierteille tukka, kun hiukseni on laineikkaat eikä piikkisuorat. Tulee sellaiset oikein nätit enkelitakatukkakiehkurat, jos ei laita mitään kumilenksua niskaan...
Ajattelin ostaa joku päivä kissojen/koirien biotiinia apteekista ja mussuttaa sitä muutaman kuukauden, että tukka kasvaisi nopeammin. Se auttaa myös ihoon ja kynsiin, joskus aikaisemminkin olen sellaisen kuurin vetänyt ja se oikiasti toimii! Tulokset ei tosin näy heti, mutta parin kuukauden kuluttua huomaa, että kyllä se tukka alkaa kasvamaan. Ja eläinten biotiini on edullisempaa kuin ne ihmisten valmisteet ja sisältää enemmän biotiiniakin.
Kokeilin myös tukkaani kookosöljyä, mutta en huomannut sen vaikuttavan mitenkään erityisen hienosti, vaikka nukuin öljyt latvoissa. Muut väittää, että se toimii, mutta ehkä se tarvii hieman erilaisen lähestymistavan? Ei varmaan saisi pestä sitä lainkaan pois, mutta olisi hitusen nahkeata olla öljyt hiuksissa lörtsöttämässä.

 photo blogmaisemuuks_zps8c5c8f5b.jpg

 photo makkarajanispien_zps228c9fe5.jpg
Makkarajänikset.

 photo kesanainen6_zps0d7b57cf.jpg

 photo kesanainen2_zpsebfcbd90.jpg

Siinä vähän kesämeininkejä. Keli oli taannoin ihana! Sisällä on taasen kamalaa helteellä, kun ei meillä Suomessa harrasteta kunnon ilmastointeja asumuksissa. Pitäisi törsätä varmaan rahaa jonkin verran, että saisi viilentimen ja kosteuttimen. Tai sitten pitäisi kykkiä kaikki aika pihalla, että ilma vaihtuu eikä tule olo, että asuisi hikisesti sukellusveneessä. Mutta lämmin saa minut päiväuneliaaksi, eli jos mahdollista, niin vietän siestaa pedissä. Siihen viereen kun saisi viilentimiä, niin ach! Nyt sitten taas suomalaisittain saadaan nauttia sateesta ja vilunväreistä, mutta ehkä se lämmin ilma saapuu kohta takaisin.

Hehkutan vielä sen verran, että allekirjoitin maanantaina oppisopimuspaperit ja olen nyt virallisesti vihdoinkin oppisopimus...lainen! Kesä kuluu siis töissä, mutta toivon mukaan on aikaa fiilistelläkin sitten tarpeeksi. Mutta ei siinä, oikeasti tykkään töistäni ja sain vielä jäädä samaan paikkaan missä olinkin, eli palasin ketterästi tuttuun arkeen.

PS. Postaustaukoa olikin jonkin aikaa, pitää kerätä kokemuksia kasaan ja postata pian uudestaan, kun ei nyt sitten tietty jaksanut kaikkea pölpöttää kerralla.

PUSMOI :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti