Sivut

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Rehuja ja juoruja!

Ajattelin pohdiskella yhtä asiaa, joka on varmasti kaikille tuttu ja kaikki on joskus sitä tehneet. Kuulostaa härskiltä, mutta asia ei kuitenkaan kovin rietas ole.

Eli puskaradiot. Kaikki tietää mitä puskaradio tarkoittaa, eli sellaisia mystisiä pensaita, jotka kertoo juoruja eikä ne juorut pidä paikkaansa. Jokainen tietää, että niitä kannattaa vältellä eikä kannata uskoa. Mutta itse voin tunnustaa, että pensaiden tunnistaminen on ollut haastavaa ja edelleen kamppailen sen asian kanssa, että
kuka on pensas ja kuka on pensaanjatke?

Joku kaveri, tuttu tai ystävä tulee ja kertoo asian. Jos se on aika läheinen ihminen, niin et epäile asiaa ollenkaan. Totta kai asia voi olla niin. Mutta kun miettii hetken aikaa, niin tämä läheinen ihminen on todennäköisesti kuullut asian joltain muulta, joka on kuullut sen joltain ja lopulta ollaan siellä pensaassa. Ne luotettavat ja läheisetkin ihmiset voi olla pensaanjatkeita. Ja pensaanjatkeena ollaan ihan vahingossa, ei sitä tule ajatelleeksi, että kertoo jotain väärää juorua tai valhetta eteen päin. Ei kenellekään tule ekana mieleen, että joku viettää vapaa-aikaansa keksimällä legendoja kanssaihmisistä. Ei minullekaan tullut se ennen mieleen ollenkaan, en osannut jotenkin visioida, että se olisi edes mahdollista. Joku kertoi jostain asian, sanoin, että aijaahas ja en epäillyt etteikö siinä olisi jotain totuutta mukana. Mutta kerran, kun kuulin itsestäni legendaa, jonka oli kertonut "luotettava lähde" niin mäiskähti päin naamaa se tieto, että herttinen, joku oikeasti keksii näitä juttuja!

 photo 6a1fe508-1004-4d49-b58f-7eb59116b3ab_zpsda3459b7.jpg

En kirjoittele nyt mistään henkilökohtaisesta traumasta, koska minua ei ole häirinnyt aikapäiviin. Mutta mietin taas mm. eläinharrastajia, joihin kuuluu myös kasvattajat. Joku henkilö x kasvattaa koiria, sitten henkilö y kertoo legendan. Sitten se legenda leviää henkilölle w ja siitä henkilölle a. Ja sitten se legenda liikkuukin pitkin aakkosia sinne sun tänne ja oikeasti totuutta ei voi tietää kuin itse kasvattaja. Kuitenkin tuntuu siltä, että 98% ihmisistä uskoo legendan, vaikka eivät olisi olleet lähelläkään legendan pääesiintyjää. Olen itse useasti kuullut näitä huhuja ohimennen, ne joko pitää paikkansa tai eivät pidä. Kuitenkaan en enää usko yhtään mitään ellei ole henkilökohtaista kokemusta. Ja legendoissa on yleensä se sama kaava, että yleensä ne ovat negatiivisia. Ollaanhan me suomalaisia, sellaisia myrtsejä äkäpusseja.

Sama homma minkä tahansa harrastuksen kanssa, tai otetaan joku paikka, missä ihmisiä on useampia läsnä. Oli se sitten internet-foorumi tai joku muu mestapaikka. Aina tämä sama asia toistuu ja lopulta voi muuttua jopa rikkinäiseksi puhelimeksi. Asia on voinut olla jossain vaiheessa totta, mutta sitten kun sitä kertoo yhä useammin, niin lopulta se ei olekaan totta enää ollenkaan. Pertsa meni kalaan ja sai kahden kilon hauen, sitten lopulta Pertsa seilasi avomerellä kolme viikkoa kumipatjansa kanssa ja paljain käsin metsästi valkohain evääkseen. Ja edelleen kaikki tämä on tahatonta pensaanjatketta ja vahingossa pönkitetään sen alkuperäisen pensaan juorua, joka alkaa elämään omaa elämäänsä muiden suussa.

 photo 0fbe38e4-43d0-4c1c-bd72-23cc12fb7f31_zps3a537b62.jpg

Pensaat. Millaisia ihmisiä ne ovat? Ei haisuakaan. En tiedä mitä pensaiden päässä liikkuu ja mikä saa heidät toimimaan niin kuin toimivat. Pensaat ovat varmaan ihan normaalin oloisia ihmisiä, joilla on tylsää eivätkä keksi muutakaan keinoa purkaa turhautumistaan. Kukaan ei koskaan tunnustaisi olevansa pensas, mutta näitä on kaikkialla. Aina joku on se juorunjuuri. Toisaalta aika pelottavaa, koska näitä pensaita ei varmastikaan voi mitenkään ulkonäöstä tunnistaa eikä välttämättä juttujenkaan perusteella. Ne ovat hyvin salaisia, kieroutuneita mieliä. Vähän kuin internetin anonyymit.

Kannattaa siis joskus hetkeksi pysähtyä ja miettiä, että mitä tekee kaikella sillä tiedolla mitä saa kanssaihmisiltä. Suurimmalla osalla tiedosta ei tee mitään. Ei kannata ihan hysteeriseksi alkaa, mutta kunhan vaan joskus punnitsee tiedon arvon. Itse tosiaan en ole tätä aina muistanut, joten olen varmaan uskonut ties mitä höpöjuttuja elämäni aikana! Edelleen tuntuu pahalta, jos yritän katsoa kieroon tuulisessa säässä.

Ei tässä muuta. Huomatkaa maailman huiseimmat photoshoppaus-taitoni! En jaksanut mennä pihalle kuvaamaan pensasta tai miettiä miten kuvaisin rikkinäisen puhelimen, joten google antoi puskan ja homoeroottiset luurit, taiteelliset lahjakkaat editoinnit tein ihan itse puolessa minuutissa.

PUSMOI :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti