Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Syntymäpäivät, varjojoulut, kirppis...

Moi taas, ajattelin kertoa kaikille juoruja siitä, että miten meni Varjojoulut.

Järkkäsin siis kotonani pikkujoulut tai synttärini tai varjojoulut, jotkut vastaavat, tuossa torstaina. Ensin mietin, etteihän meille ketään tule ja kutsuin vielä kaikkia tuttavia ja ystäviä sekaisin, ettei ollut minkään tietyn jengin kokoontumisia. Onneksi varmaan ketään ei liikaa ahdistanut eikä kukaan pelännyt toisiaan, osa jopa keskusteli reippaasti keskenään. Ja olin hyvin ajoissa järjestelemässä, tiskasin tukka märkänä lattiaa 20min ennen kuin kestit alkaisi, meikkasin kun oli vieraita jo paikalla jne. Ja touhusin alkuillasta kovin, mutta onneksi Jere on hyvä seuramies! Siellä se olkkarissa selitti kovaan ääneen ja kestitti, kun on niin rempseä ja leppoisa. Syötin pipareita, borssi-keittoa, joulutorttuja ja sinistä luumumoskaa vieraille, sekä sipsejäkin. Juotin hehkujuomaa ja limonaatia, sitten Kaitsu toi kans lihapasteijoita. Aika hyvin ruokaa saatiin kulumaan, olin ensin varma, että syön vielä ens vuonnakin täällä itsekseni niitä...

Oli kyllä ihan mukavaa, harmitti vaan, ettei kerennyt kaikkien kanssa erikseen juttelemaan. Erikoisin vieras oli Erkki, joka on siis Noran poika. Se saapui tänne alkuillasta ja ensimmäisenä hihkaisi, että täällä on pesukone. Sitä vastaan meni kaksi koiraa ja kissa, ei ne olleet kiehtovia, mutta vessanpytty ja pesukone oli upeita! :D Ja onneksi pienikin vieras viihtyi kanssamme hetken, söi pipareita ja naureskeli. Muuten oli kans kiva nähdä semmosia, joita ei muuten meinaa nähdä ikinä. Ilahduttavaa. Kun alkoi hiljetä ja ihmiset valua kotio tai jonnekin muualle, niin kävästiin vielä Idän Tähdessä istumassa. Siellä tosin porukka jakautui kahtia, mutta oli kiva juoruilla Ellun kanssa pitkästä aikaa samalla, kun Jere halusi nukkua pitkin pöytää. Hyvät kestit siis oli, eläimet hulisi hieman liikaa (mikä siinnon, että alkavat perseileen sitku heti joku vieras on näkemässä?) ja seuraavina päivinä söin kamalasti lihottavia juttuja, mutta... jea!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sitten me taidettiin aikalailla nukkua seuraava päivä ja tehtiin "ei mitään" Jeren kanssa. Tai no, mentiin me mummolaan sitten ihmettelemään, kun oli minun synttärit sinä päivänä ja mummo antoi lahjani. Piti mennä hakemaan vielä hajuvettä Sokokselta samana päivänä, mutta ei osattu, joten sen saan vasta maanantaina. Mutta sain valitsemani ProMarkerit paketissa, nyt sitten voin tussata mielinmäärin. En ole vielä kovasti testannut, mutta voisi vaikka tänään myöhemmin koklata, että ovatko ne maineensa veroisia. Ja tosiaan minulle luvattiin jo hajuksi Juicy Couture - Viva La Juicy, vaikka son aika tyyris. Mutta voinpahan haista ihanalle sitten koko ensi vuoden!

Photobucket

Lauantaina mentiin kirppistelemään, ei saatu oikein nukutuksi yöllä, kun unirytmi on mennyt kehnosti. Oli hienoa herätä sitten aamuvarhaisella ja melkein kerettiinkin ajoissa myymään tavaraa. Jerellä oli iso matkalaukullinen leffoja myytäväksi, menikin niistä melkein kaikki kaupaksi. Minulla oli vaatetta, vähän kenkääkin sekä pari leffaa. Ei tarvinnut tuoda takaisin kovinkaan paljoa tavaraa ja löysin sieltä pari joululahjaa sekä itselleni kivan tunikan ja kesätöppöset. Myös kämppääni koristaa jossain vaiheessa kaksin kappalein ikivanhoja tauluja, jotka bongasin kirppikseltä. Ja kun nyt on ne tussit, niin jos tuntuu siltä, että värit on liian haaleat tauluissa, niin voin yrittää tussata niitä tummemmiksi. :) Siinä oliski kiva projekti. Kirppiksellä ei ollut kovin hauskaa, sillä meidän pöytä oli juuri oven vieressä ja kävi viima koko ajan. Mutta muuten ihan ok, mitä nyt naapuripöydän rasistinen hullumummo höpelsi omiansa ja meitä kiinnosti hirmuisesti. Ei taideta kyllä mennä uusiksi myymään kuin vasta joskus ennen kesää, kun on aika iso vaiva saaha bussilla kulkemalla se sata kiloa kampetta sinne saakka.

Tässä ostokseni:

Photobucket
Villapaita 2e.

Photobucket
Töppöset 2e.

Photobucket
Tunika 2e.

Photobucket
Villapaita 1e, huiveja ostin kaksin kappalein 3e/kpl.

Olen nyt keksinyt joululahjoja kaikille muille paitsi Jerelle. Luulisi, että sille olisi helpoin, mutta haluaisin yllärinä antaa jotakin ja se on tosi haastavaa. Kyl tiedän vähän juttuja mitä se haluaisi, mutta en ollenkaan keksi miten yllättäisi. Joskus demi.fi:ssä neuvottiin laittamaan sormi yllärinä perseeseen, mut en taida sitä koklata.

Myöskin on tullut havaittua, että Vladilla ja Louisilla on salasuhe. Tai bubu on rakastunut Louisiin kovin, seuraa sitä jokapaikkaan ja nyt niillä on rikosliigakin nimeltä Bouis. Olen ottanut salakuvia pariskunnasta ja huomannut, että viikkojen kuluessa bubu alkaa vaan enemmän ja enemmän muistuttaa Louisia. Tänään se hyppi pitkin pöytää ja heitti tavaroita alas aivan kuin isoveikkansa.

Photobucket

Muistin myös pitkästä aikaa, että Mike Patton on ehkä siistein tyyppi koskaan. Olen tänään kuunnellut sen bändejä ja muistin, että miksi tykkään niin kovin. Olen tosi nihkeä hehkuttamaan mitään musiikkia enkä oikeastaan kuuntele musiikkia sen takia, että kaikki kuuntelemani olisi hyvää, vaan tuollain niinkun taustametelinä ja ilomusiikkina. Mutta Mike Pattonin projektit on oikeasti niin saakelin hyviä, että jos pääsisi joskus vielä uudestaan katsomaan, niin olisin onneni kukkuloilla! Oli oikeasti tosi omituista, että Faith No More kokoontui yhteen ja veti keikan, koska son suosikkejani ja oli hajonnut jo aikoja sitten. Voitte siis kuvitella, että kuinka silmät lautasina kuola valuen kuuntelin ja oli mahdottoman hyvä meininki keikalla. Laittaisin tähän perään suunnilleen sata sydäntä ja huutomerkkiä, mutten kehtaa, sillä olenhan olevinani asiallinen!

Photobucket







Eikä Jeren tarvi olla huolissaan, kun Patton näyttäs meijän hääkuvissa liian vanhalta.


Ensi viikolla hiipii jo joulu, ensin aatonaattona mennään mummolaan ja sitten menen anoppilaan aattona. Lupasin tehdä tänä vuonna mummolaan jälkiruoan, kun mummo on niin heikossa hapessa, ettei sitä viitsi rasittaa kokkailulla. En ole koskaan ikinä tehnyt luumukiisseliä, muttei se kai voi olla kovin vaikeaa? Jos on, niin teen taas luumumössöä mitä tarjosin varjojouluissakin: Kermavaahtoa, vaniljarahkaa ja luumuhilloa, sotkee kaikki keskenään ja se on hyvää. Tai sitten alan oikeasti leipomaan jotain, mutta minul ei oikein ole taito hyppysissä, niin pitää alkaa tekemään ajoissa, että ehtii sitten vielä pelastaa tilanteen pieleenmenon tapahtuessa. :D Harmittaa kyllä, kun haluaisin mummon olevan iloisella joulumielellä, mutta se on ollut huonossa kunnossa jo jonkin aikaa, mutta aina se on kuitenkin onnellinen, kun sinne mennään kylään.

Toivottelen kaikille antoisaa jouluviikkoa, toivottavasti ihmiset muistaa olla rennosti ja leppoisasti kaupassa ja kiukkuisuus on tänä vuonna hukkapaikassa. Päivittelen varmaan vielä ehkä ennen joulua mahdollisesti, jos jaksan, mutta varmuuden vuoksi:

Hyvää joulua ja toivottavasti ihmiset saavat viettää sen perheensä kanssa, tai sitten jotenkin muuten miten itse haluavatkin, navat ruokaa täynnä ja onnenähkyssä!

PUSMOI :*

2 kommenttia:

  1. vaihakko sää ikinä lakanoita kun kaikissa kuvissa näkyy samat vihreepallolakanat?

    VastaaPoista
  2. En vaiha koskaan!
    Meikällon kahdet lakanat, nuo mummolta saadut mitä käytän melkein aina (ehtaa 60-lukua) ja useimmiten tiskaan ne ja laitan takasin. Sit joskus laitan kans harmaita lakanoita, jos ei kerkeä nuo lakanat kuivahtamaan.
    Jos kiinnostaa, niin vaihdan lakanat kerran viikossa :D Tai öö, pesen?

    VastaaPoista