Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Llama llama duck.

Eräänä ei-niin-kauniina päivänä kävelin kauppaan, kun tavoitteena oli tuhota juurikasvu. Hypähdin sitten äkkiä hyllyyn kiinni, kun oli olemassa marketissa sävytettä, jossa luki "soft rose" ja se oli VAALEANPUNAINEN. Epäilin tovin, että ei voi toimia, mutta otin sen mukaani kuitenkin. Kuvassa naisella oli sellaiset helmenvaaleanpunaiset hiukset, erittäin makiat, mutten ollut varma mitä se väri sitten tekee aikuisten oikeasti tukkaan, kun ei ole photoshoppia tai muutakaan kikkaa oikeassa elämässä.

Heti blondaamisen jälkeen pesaisin tukan shampoolla ja laitoin sitten tätä sävytettä kuin hiusväriä, vaikka se oli hoitoainetta. Ja vaikka paketissa luki, että saa pitää korkeintaan 5min äskettäin vaalennetussa tukassa, niin en uskonut. En koskaan kuuntele ohjeita, joskus kannattaisi, joskus ei. Kun sitten katselin Jereä pelaamassa Bulletstormia ja katseltiin kans stand-uppia, niin tunnin vaikutusajan jälkeen huuhdoin sävytteen pois ja vielä inasen huuhtaisin shampoolla, kun sävyte oli hoitoainetta ja tukka oli tahmainen. Tukka oli sen jälkeen ihan hattaranvaaleanpunainen, iskeytyi blondattuun tukkaan täysillä ja ilahdukseni oli suuri!

savyte

Photobucket

Huonona puolena on se, että väri ei pysy päässä, vaikka iskeytyykin hyvin -> kahdessa pesussa on jo lähes kaikki kaikonnut. Sopii tietty kokeiluun, jos ei ole ihan varma mitä haluaa, mutta ihan ehdat suoravärit pysyy paremmin. Tai jos viitsii, niin sitten joka pesulla pitää tätä hoitoainetta päässä jonkun 5-10min, mutta en usko siihen, että väri levittyy tasaisesti, jos sitä käyttää kuin hoitoaineena eikä läträä jakaus jakaukselta tarkasti. Ja tämä maksaa kuitenkin saman verran kuin hiusväri, niin se on aika kova hinta, kun ei kuitenkaan pysy siinä tukassa kuin kaksi pesua. Ja se purnukka ei kauaa kestä.

Positiivinen yllätys: Marketin vaaleanpunainen sävyte toimii hetkellisesti rievottuun ja kärsineeseen vaaleaan tukkaan, jos joku kaipaa hieman vaihtelua vaalean tukkansa kanssa, niin kantsii koklata. Tosin mitä paremmassa kunnossa tukka on, niin sitä kauemmin sitä tarvitsee pitää. Tuskin tarvitsee tuntia pitää juuri blondatun tukan kanssa, mutta otin asian vakavasti ja halusin olla epäonnistumatta.
Outo asia tuossa sävytteessä on se, että se tosiaan vetäisee tukan sellaiseksi "ysärin vaaleanpunaiseksi", jos sellainen värinimi olisi olemassa. Eli alla on enempi kellertävää sävyä ja oranssia sävyä kuin mitään kylmää. Tietty voi sekoitella hopeashampoohon tai johonkin, että väri ei jää niin ysäriksi. Mutta kun väri tosiaan lähtee karkuteille hetkessä, niin ei kannata kuitenkaan liikaa nähdä vaivaa. Kun toista kertaa itse pesin tukkaa, niin pesin sen hopeashampoolla, mutta ei se kerennyt enää taittamaan sitä vaaleanpunaista, kun oli jo 98% siitä sävytteestä kadonnut matkan varrella.

Mitäs muuta... Me käytiin tällä viikolla Jeren kanssa keikalla. Olen vähän pettynyt itseeni, kun olen niin antisosiaalinen enkä tykkää ihmisten joukkokokoontumisista, mutta teki ihan hyvää käydä ihmisten ilmoilla. Nosturissa soitti Mindless Self Indulgence, jota kuuntelin joskus nuorempana hieman enemmän, mutta edelleen aika hyvä bändi. Tykkään hieman oudosta musiikista, josta ei välttämättä saa ihan kunnolla sävelestä kiinni eikä voi ennustaa mitä seuraavaksi tulee, jos ei ole kappaletta kuullut ennen. Oli ihan hauskaa, ei ollut ryysistä anniskelupuolella ja bändi lämpeni sitten muutamien ekojen piisien jälkeen hauskaksi viihdepläjäykseksi! Kiva joskus nähdä sellaisiakin bändejä, joiden tarkoitus ei ole olla vakavasti khuul vaan voi olla pömppis ojossa sukkahousut paitana heittämässä herjaa lavalla.Olen ajatellut muutenkin hieman tavallista enemmän sitä, että kuinka antisosiaalinen olen. Se on jotenkin jäänyt päälle sen jälkeen, kun sairastuin paniikkihäiriöön ja sen takia jouduin pitkille sairaslomillekin. Eli siinä tuli kaupantekijäisinä erilaisia ahdistuksia, jotka kohdistui väkijoukkoihin, julkisiin paikkoihin jne. Nyt kun pystyn kuljeskelemaan ja olemaan, niin jotenkin silti aina vetäydyn omiin oloihini. Viihdyn kotona, mutta tekisi varmaan hyvää leikkiä ihmisten kanssa. Jereä ei lasketa ihmiseksi, kun se asuu täällä. Täytyy varmaan ensi viikolla ryhdistäytyä ja pyytää jotain tuttavia kahvittelemaan. Joskus nuorena sitä ravasi useasti viikossa kahvilla kavereiden kanssa, juorusi turhuuksia ja kävi ikkunashoppailemassa. Nyt se tapa on jäänyt ja sen haluaisin elvyttää! En pelkää pettyväni kanssaihmisiin, mutta kai sitten ujosti pelkään sitä, että ne pettyy minuun.

Tänä viikonloppuna oli Lemmikkimessut, jonne menin lauantaina päivystämään Suomen Herpetologisen yhdistyksen ständille. Olen vähän enemmän niin kuin Herpille Koti -ringin puolella, mutta nytpä sitten sain liityttyä ihan herppiyhdistykseenkin. Huomasin nimittäin, että ne lehdet on todella laadukkaita, eli mielellään niistä maksaakin ja on muutenkin toiminnassa mukana. Aina löytyy ihmisiä, joille herpit on vieraampi asia ja jos pystyy jakamaan tietoutta, niin se on jees. Naapurissa oli toki enempi sitten herppejä nähtävillä ja tapasin kaulusliskonkin, joka on yksi unelmieni liskoista <3 

Messuilla oli myös muutakin kuin lemmikkejä, eli menin sitten haistelemaan navettahajuja, kun oli lampaita, lehmiä, vuohia... Kaikenlaisia maatilan eläimiä. Kaikki muut näytti kyrsiintyneiltä paitsi laamat ja alpakat, mutta ne olikin lenppareitani. Yksi oli niin korkea päänsä kanssa, että se oli minuakin pidempi ja hieno kuin mikä. Jere lupasi, että saan kaksi vuohta ja kaksi alpakkaa sitten joskus, kun asutaan maatilalla :D Kelpaisi kyllä varsinkin pari sellaista kääpiövuohta, sillä minusta ne on maailman siisteimpiä ja makeimpia maatilan otuksia. Kaninäyttely on kans suosikkini, tällä kertaa en bongannut pienirexejä, mutta näin taas ihania hermeliinejä, jotka on maailman hauskimman näköisiä. Uhittelin vähän, että meidän Vladimir saa sellaisen vaimokseen, jos ei löydy täydellistä toista pienirexiä.

Photobucket
Oiiiii!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Loppuun vielä dramaattisia kuvia siitä, kun tänne saapui yösumu ja piti mennä ottamaan kuvia haamumaisemista.

Photobucket

Photobucket

PUSMOI :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti