Sivut

tiistai 6. marraskuuta 2012

Ollakko vai eikö olla vaaleanpunainen!

Jos jotain kiinnostaa, niin ajattelin kertoa teille, että kuinka yksinkertaista on saada pastellisävyjä hiuksiin. Olen joskus aikaisemmin kertonut jo matkastani tummanruskeasta tukasta harmaanvaaleaan, joka oli kivinen, mutta sen arvoista. Valitan, että kuvat on iPhonella otettuja ja huonolaatuisia, mutta ehkä niistä saa vähän selvää.

Suoravärejä saa ns. erilaisten nuorten kaupoista sekä netistä tilaamalla, joskus teinarina käytin Schwarzkopfin Igora -värejä, joita käyttäisin edelleenkin, mutta niitä ei meinaa saada mistään. Mutta niitä voin ehdottomasti suositella, jos joku sellaisia jostain bongaa. Nyt olen käyttänyt Directionsin Lavender -sävyä enemmän tai vähemmän. Purkki on armottoman pieni ja lyhyenkin tukan kanssa on hyvä, jos saa sen pienen purkin riittämään koko tukkaan. Kerran laitoin naftisti sitä koko tukkaan ohjeiden mukaan, mutta tukka näytti enemmänkin raidalliselta, sillä kostean tukan värjääminen on aina haastavaa. Parilla vinkillä saat pastellisävyn tummemmasta väristä tai saat sen levitettyä paremmin, nämä naurettavan yksinkertaiset ohjeet haluan jakaa kanssanne!

Photobucket

Mitä tehdä, jos haluaa suoraväristä vaaleamman sävyn?

- Suoravärit on siitä kivoja, ettei ne reagoi oikein minkään kanssa ja niitä voi sekoitella keskenään. Parhaimmaksi ja yksinkertaisimmaksi tavaksi olen todennut sen, että pesee ensin tukan jollain hyvin pesevällä (ja tukkaa kuivattavalla) shampoolla. Itse pesaisen Jeren Tresemmellä, jolla normaalisti en pese luonnostaan karheaa tukkaani, koska se jää pörrölle. Tällä shampoolla kuitenkin saa pestyä shitit paremmin pois tukasta ja silikonia/vastaavia aineksia on vähemmän kuin silottavissa tuotteissa. Tietty voi kokeilla myös jotain mikä ei ole shampoota, esmes mäntysuopaa, mutta yleensä tukkaan tarttuu väri jo ihan normaalin shampoo-pesun jälkeen.

Sitten kun on pessyt tukan valitsemallaan hyvin pesevällä shampoolla, hengailee pyyhe päässä ja kuivaa tukan. Kun ottaa kauniiseen käteensä sen sävyn, josta haluaa vaaleamman kuin se on, niin ei tarvitse törsätä kuin pari euroa marketissa -> kannattaa ostaa halpaa ja aika mietoa hoitoainetta. Sillä voi jatkaa väriä erittäin ketterästi sekoittelemalla vaikka tekolautasella. Yksi ruokalusikallinen suoraväriä riittää pariin desiin hoitoainetta. Tietty sen mukaan, että kuinka tumman tai vaalean siitä mössöstä haluaa. Itse ostin jotain Rainbown mietoa hoitoainetta, joka haisee huonolle, mutta sitä voi löräyttää huoletta isot kasat kuppiin. Kun on sekoitellut hoitoainetta ja suoraväriä sellaisen satsin joka riittää tukkaan, niin ei kun värjäilemään. Hoitoaine tekee väristä myös helposti levittäytyvän, eli värjääminen sujuu ketterästi.

Mutta koska hoitoaine on siinä värin "tiellä", niin itse hengaan vaikka parikin tuntia väri päässä, että se iskostuu sinne hiuksiin. Suoraväreissä suurimmassa osassa ei ole mitään ylenpalttisen haitallista, mutta kannattaa varmistaa myyjältä vielä, että saako kyseistä väriä pitää kauemmin kuin 30min päässä. Päähän voi kierittää elmukelmua tai sitten vaan antaa sen olla. Kampailee välillä läpi ja pyörittelee tukkaa, että väri menee tasaisemmin.

... Ja tadaa,
pesemisen jälkeen tukka on pastellinsävyinen ja shokkiväristä riittää useampaankin värjäyskertaan! Mahdottoman helppoa, mutta kukaan ei vaan puhu tästä ääneen kovinkaan usein, joten ajattelin itse kirjoittaa aiheesta. Jos haluaa vaikka vaaleanpunaisen tukan, niin ostaa tummaa pinkkiä suoraväriä ja siitä riittää vaikka kuinka pitkäksi aikaa, kun laimentaa hoitoaineella. Ei tarvi kerran viikossa kuluttaa kokonaista purkkia ja hoitoaine sopii jatkeeksi myös pienemmässä määrin, jos ei haluaa juurikaan vaalentaa suoravärin sävyä, mutta haluaa, että se levittyy paremmin :)

PS. Ohjeissa lukee, että kosteaan tukkaan. Olen huomannut varsinkin vaaleampien värien kanssa, että sillä saa aina raidat tukkaansa eikä väri mene tasaisesti. Suosittelen siis värin jatkamista sekä kuivaa tukkaa, jos meinaa käyttää pastellisävyjä.

jeejeejee

Toivottavasti joku koki tämän asian hyödylliseksi. Huomasin kyllä, että marketissa myydään vaaleanpunaista sävytettä (omgness) ja piti ostaa. Se maksoi saman verran kuin hiusväri, joka yllätti negatiivisesti, mutta menkööt. Sen tulisi sävyttää vaaleaa tukkaa vaaleanpunaiseksi, purkissa lukee soft rose. Oli tullut myös uutta erittäin blondaavaa väriä, joten täytyy taistella juurikasvu karkuteille. Toivottavasti sävyte toimii, täytyy koittaa pitää sitä päässä joku sata vuotta, jos siitä tarttuisi ujo vivahde. Jos ei toimi, niin haukun sen maanrakoon ja valitan vielä hinnastakin!

savyte

Ei tässä muuta, PUSMOI :*

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sitten joskus miten tuo marketin sävyte toimii! :)

  Minulla on pinkki osio hiuksissa, olen värjäillyt sitä Fudgen Paintboxilla. Väri on tarttunut hiukseen hyvin ja pysyy ainakin tässä hiuslaadussa pitkään kauniina :)

  Tekisi kovasti mieli värjätä hiukset kokonaan vaaleanpunaisiksi, mutta ne ovat niin pitkät, etten ehkä kuitenkaan raaski. Todennäköisesti kyllästyisin niihin ennen pitkää... Mutta siitä huolimatta ajatus on koko ajan mielessä, joten saa nähdä miten lopulta käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koklasin itse asiassa jo tuota vaaleanpunaista, kerron seuraavassa postauksessa miten kävi! Mutta sen verran ainaski kävi, että yllätyin positiivisesti, kun tarttuu tapettuun tukkaan hyvin :) Pitää vaan sitten tsekkailla, että miten sietää pesua vielä.

   Vaaleanpunainen on ihku väri, joskus aikoinaan tykkäsin eniten pinkissä tukassa siitä, kun se haalistui jonkin verran. Ja varmaan nyt on muodissa sitten pastellisävyt, kun marketistakin saa sävytteitä. Joka on ihan hyvä asia, jos ei lähellä ole mitään ns. goottikauppaa tai ei halua netistä tilata!

   Poista