Sivut

torstai 29. elokuuta 2013

Hanstereita!

Hamsteribileet!

Joku ehkä muistaa, että olen maininnut meillä asuvista hamstereista aiemmin blogissani. Niitä asustelee siis edelleenkin, lajina venäjänkääpiöhamsteri campbelli ja sitten bonushamsterina dyykattu syyrialainen.

Viime keväänä meille kotiutui Ruotsista muutama hamsteri, sitten kesällä partneri haki vielä lisää ja taannoin meille kotiutui ihan supisuomalainen miehenköriläskin. Keväällä hankituille hamstereille oli suuria suunnitelmia tiedossa, koska haluan pitää kotonani vuosikausia sinisiä, doveja ja mustia hamstereita eikä kasvattajat tykkää niitä lähiseuduilla kasvattaa. Ideanani oli siis kasvattaa itse, että saan pidettyä kotona hamstereita, jotka ovat kivan värisiä ja hyväluonteisia. Tavoitteena ei ole alkaa kasvattajanimelliseksi kasvattajaksi tai suurentaa "bisneksiä", kunhan vaan aina pari kertaa vuodessa putkahtaa pari pesueellista ja ne mitä en kotona pidä saavat sitten löytää kodin jonkun kivan ihmisen lemmikkeinä.

Meille syntyi ensimmäinen pesue 8.8.2013 ja pienistä nakeista on tullut jo suuria ja reippaita hamstereita! Tai no pensasmustikkaan verrattuna ne on aika pikkuruisia, mutta huisia kyytiä nuo hamsterit kasvaa. Olen ihan innoissani, että pitkästä aikaa meillä hulisee tuollaisia lapsukaisia. Kotiin jää kaksi ja toiset kaksi menee tutulle.


Kotiin jäävä dove-tyttö, jonka partneri nimesi Heisenbergiksi:

 photo heisenberg2pieni_zps10965c9c.jpg

 photo heisenbergpieni_zps01727347.jpg

Musta umbrous poika:

 photo vauvaumbrous2pieni_zpsb253d221.jpg

 photo vauvaumbrouspieni_zps08b45711.jpg

Dove poika:

 photo vauvadovepieni_zpsd8ff8f4f.jpg

 photo vauvadove2pieni_zps27415e1e.jpg

Kotiin jäävä musta poika:

 photo vauvamusta2pieni_zps87faafcd.jpg

 photo vauvamustapieni_zpsd897195e.jpg

... On nuo vaan niin mahdottoman sööttejä!

Mutta ei ole riemulla rajaa, kun kurkkasin toiseen laatikkoon, jossa yksi tomera emäntä oli jo muutaman päivän ollut mahdottoman pullea ja sieltä löytyi viisi nakkia. Eli 26.8.2013 päivänvalon näki toinen poikue, jossa tuurilla olisi sitten laikukkaita lapsia, jos äitiinsä tulevat.

 photo nakkejapieni_zpsc6cde628.jpg

 photo nakkeja2pieni_zps960a16ec.jpg
Äitee hoivaa hienosti.

Olen naureskellut ja ihastellut meille muuttanutta poika-hamsteria, joka on oikeasti yksi suurimmista campbelleista mitä olen koskaan nähnyt. Hyvin syönyt, mutta muutenkin mahdottoman massiivinen. Ja koska hän on niin photogeeninen ja selvä XL-malli, niin tässä piljoona kuvaa pojasta, joka sai nimekseen Huell:

 photo huell3pieni_zpsd46dd68f.jpg
Huell on sonni.

 photo huellpieni_zps22fd7025.jpg

 photo huell4pieni_zpsa94d314e.jpg

 photo huell5pieni_zpsd8afe3f7.jpg

 photo huell2pieni_zpsb5bbe116.jpg


Tässä hamsterikuulumisia ja lisää kuvia luvassa, kun ensimmäinen nakkisatsi on vielä suuremmaksi kasvanutta ja kun seuraava satsi alkaa näyttämään jo hamstereilta :)

PUSMOI ja olkaa söpöjä :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti