Sivut

maanantai 26. joulukuuta 2011

Jämerämpää blogintäytettä.

Olen ollut ihan diipadaapa tämän blogin kanssa ja oikeastaan on tosi kiva, että saankin olla tosi pinnallinen ja yksinkertainen tätä kirjoittaessani. Kuitenkin ajattelin ottaa aiheeksi muutaman päässäni pyörineen asian, joista haluan purkaa tuntemuksia.


Ensinnäkin, olen jostain syystä muutaman kerran viime aikoina ottanut muiden puolesta herneen nenään sen takia, että ihmisiä kiusataan. Aina puhutaan koulukiusaamisesta ja kuinka se vaikuttaa ihmisten elämään, mutta sivuutetaan netissä tapahtuvat trollaamiset täysin. Jos joku ihminen on herkempi asioille, niin aika varmasti vuosikausien trollaamiset ja ivaamiset tuntuu pahalle. Sitten on jotenkin noloa ottaa itseensä, vaikka joku haukkuisi ystävät, perheen ja elämäntavan ihan totaalisesti, koska "se sanottiin vaan netissä". Eihän se ole ihan sama asia kuin kuulisi sen joltain tuntemaltaan ihmiseltä, mutta ei nyt kenellekään voi tulla hyvä mieli, jos sitä sanotaan rumaksi ja tyhmäksi? Ja aina kaikki nämä haukkumiset ja ivaamiset tapahtuu nimettöminä. En tiedä millainen ihminen on sellainen, joka menee nimettömänä kiertelemään nettiä ja pilkkaamaan sekä haukkumaan muita. Olen aika varma, että tämmösillä on jotain pahasti päässä vikana, vaikken lääkäri olekaan. Kai ne sitten irl-elämässään on ihan tavallisia, mutta kun ilta saapuu, niin laitetaan trolli-maski naamaan ja mennään avautumaan, koska siitä saa... Ömm, jotain? Perverssejä kiksejä.

Itse olen pystynyt sivuuttamaan 98% kaikista trollaamisista, vihjailuista ja valheista, etten nyt ole tällä hetkellä mitenkään itse kokenut oloani loukatuksi. Harmittaa vaan myös kanssaihmisten puolesta, että on tämmösiä trolleja, joilla ei ole kaikki inkkarit kanootissa. Ei se nyt voi olla normaalia, että kokee pakottavaa tarvetta muiden kiusaamiseen ja parjaamiseen, mutta sitä pidetään normaalina. Yök. Joskus toki jossain kaupassa ruuhkassa tapaa ihan ihkaelävänä näitä trolleja, mutta suurin osa peittää sen ongelmansa irl.

Photobucket


Sitten myös tuosta sellainen sivuaihe, jota en nyt osaa oikein kuvastaa sanoiksi helposti. Kun ihmiset tykkää arvostella toisiaan nostaakseen itseään ylemmälle jalustalle, niin eihän kukaan voi elää elämäänsä väärin. Maassa on lait ja jos et vaikuta teoillasi muiden elämään paljoakaan, niin ei vaan ole mahdollista elää väärin, jos et lakia riko.
Olen tavannut ateisteja, vegaaneja ja erilaisia poliittista kantaa suosivia ihmisiä, jotka ei ymmärrä, että ei muut ole väärässä vaikka ne ei ole samaa mieltä. Nuo on sellaisia valintoja, jotka jokainen tekee itse eikä kenenkään pitäisi sellaisten takia alkaa arvostelemaan. Oli kyseessä sitten uskonto, politiikka, harrastukset tai ihan vaan tapa elää. Kannastaan voi kertoa muille, mutta hirveän monet tuomitsee toisen koko elämisen sen perusteella, jos se on jostain asiasta eri mieltä tai tekee jotain eri tavalla.
Toisena esimerkkinä vaikka tällein eläinihmisenä koirarodut/kissarodut: Joku haluaa ottaa tietynlaisen, joku haluaa kasvattaa tietynlaisia, niin mitä sitä sitten sinne väliin huutelemaan? Kunhan ei itse sitten hanki sellaista, jota ei halua ja jonka kasvattamista ei halua tukea. Minusta siinä on ihan tarpeeksi, että tekee itse omat ratkaisunsa eikä tee niin, mikä on omasta mielestä väärin.


Halusin vaan nyt kaikille painottaa sitä, että omaa elämäänsä on todella vaikea elää väärin, jos vaan muistaa ne muutamat jutut. Ettei alenna toisten elämänlaatua tai riko lakia. Ja ekana mainittu trollaus voi oikeasti vaikuttaa ihmisiin paljon, vaikka suurin osa kohauttaakin olkiaan. Siinä ei ole mitään häpeiltävää, että tulee paha mieli, jos joku kiusaa. Ja ne jotka elämäntehtävään haluaa aiheuttaa toiselle pahaa mieltä on kyllä sellaisia pieniä porsaita, että ne voisi kaikki laittaa karsinaan kiusaamaan toinen toisiaan. Kannattaa siis trollienkin miettiä, että onko ne valmiita ottamaan oikeasti vastuun siitä, että joku pahoittaa mielensä tosi kovasti?

Mutta toivottavasti blogini lukijat eivät ole saaneet liikaa kuraa niskaan irl tai netin välityksellä, en toivoisi sellaista kenellekään. On itse joutunut kuulemaan valheita, jotka kiertelevät ja kertovat minusta legendaa, mutta onneksi sitä sitten aina muistaa itse olla uskomatta kaikkea mitä kuulee muista :) Tavallaan opettanutkin se sitten siihen, että kun ennen saattoi uskoa kaikki legendat jostain ihmisestä, niin nyt ei todellakaan usko yhtään mitää ennen kuin näkee/kokee itse!


PUSMOI :* ja trollitonta uutta vuotta!

PS. Tykkäsin kyl pienenä ihan kauheesti niistä trollileluista.

2 kommenttia:

 1. Olet kyllä ihan oikeassa! Varsinkin netissä ihmiset tuntuvat unohtavan kaikki hyvät tavat ihan kokonaan, kun ei tarvitse sanoa mitään naamatusten.

  Itse olen niin herkkis että olen aika arka kirjoittelemaan edes keskustelupalstoille mitään, jollei ole sellainen palsta, jolla ihmiset osaavat noin suurin piirtein käyttäytyä. Jotenkin vaikeaa olla ottamatta pahimpia juttuja henkilökohtaisesti, vaikkeivät trollit kaiken järjen mukaan edes tiedä mitään minusta, kunhan arvailevat ja ilkeilevät :/

  Itsellä meni kans monta vuotta, että tajusi juuri tuon jutun, ettei elämää voi oikeastaan elää väärin. Kaikki virheetkin, mitä tulee tehtyä, on lopulta vaan osa elämää, suurin osa loppujen lopuksi mitättömän pieniäkin. Elämisestä on tullut paljon rennompaa sen jälkeen kun tajusi, ettei aina pitäisi verrata itseään siihen, mitä muut ihmiset tekevät. Parasta on se, että elämässä voi lopulta tehdä juuri sitä mikä itsestä tuntuu mukavalta :)

  VastaaPoista
 2. Itse olen sen verran pölvästi, että elän vilkasta nettiseuraelämää (:D) ja pelleilen ympäriinsä. Joten on sitten tullut huomattua kans se, että jos yrittää olla oma itsensä, niin aina saa jotakin kuraa niskaan. Tai jos tekee virheen, niin joku tuntematon Ylivieskasta muistaa sen vääristeltynä vielä viiden vuoden jälkeenkin. Itse jotenkin suhtaudun eri tavalla nettielämiseen, etten edes oikeasti muista mitään mitä joku on tehnyt tai ole sangen kiinnostunutkaan, ellei sitten ihan kaverustu.

  Ja oikeasti arkuus kannattaa, koska netti on aika vaarallinen. On jotkut saaneet ihan oikeita uhkauksiakin poikkeavien mielipiteidensä johdosta, joten viisaat pysyttelee taka-alalla. Ihme kyllä en o vielä saanut tappouhkauksia itse :D

  Virheet on tarkoitettu elämään, niistä voi oppia, oli ne pieniä tai suuria. Osa tietty ei opi, mutta varmasti iso osa oppiikin. Kyllä sitä eksyy joskus vertailemaan itseään muihin, mutta se on ihan normaalia. Se taas ei ole normaalia, että kokee uhkana jonkun toisen tavan elää ja täten kiusaa. Ei o koskaan ollut minulta pois, jos joku muu tekee asiat eri tavalla ja täytyy vaan ponnistella itse eteen päin sillain, mikä nyt tuntuu fiksuimmalta sillä hetkellä. Aina ei mene niin kuin strömsössä, mutta vaikka jotkut väittää että niillä mukamas menee, niin ne jekuttaa!

  VastaaPoista