Sivut

lauantai 28. tammikuuta 2012

Tietokoneonkelma, täydellinen kanakeitto ja malli-Vladimir.

On pitänyt päivittää jo aikapäiviä sitten, mutta pitkitin hommaa ja sitten oma tietokone päätti, että nyt ei enää leikitä Heken kanssa. Se on kenkkuillut alusta saakka, mutta nyt sitten se poltti päreensä ja samaten omistaja poltti sen kanssa aivonsa, sillain lopullisesti. Uusi kone metsästyksessä, tällä hetkellä lainassa isäpapan miehinen pinkki miniläppäri, jolla ei ole kiva datailla ja sitten nyt viikonlopun aikana oletettavasti lainaan tulee oikea läppäri. Tämän minikoneen kanssa on tuskallista yrittää muokata kuvia tai tehdä mitään mikä vaatisi kykyä pörrätä suurella voimalla, joten suurin osa kuvaamisista tulee sitten esille seuraavissa entryissä.

Uhkasin ostaa ensin läppärin, mutta oletettavasti päädyn pöytäkoneeseen. Pyörin vielä parin mallin välillä, ensi kuussa sitte voisi harkita tilaavansa. On se kans, kun tietokone on tullut tärkeäksi jokapäiväisiin asioihin, vaikka ihan hyvin menee muutama päivä dataamatta, tuntuu vaan oudolle. Aloitinpahan kutomaan pipoa ja on tässä tällä viikolla ollut muutenkin tekemistä, ettei koneen kosahtaminen nyt niin paljon sydäntäni särje. Lompakkoa särkee jo etukäteen, mutta minkäs teet!

Koklasin ekaa kertaa tehdä keinokynsiä, tässä ekoja yritelmiä. Ihan hyvin se meni, vaikka tosiaan amatöörinä tein tippejä kynsiin. Jälkimmäiset sitten lakkasin, mutta lakkaus meni pieleen, joten niistä on kuva vain liimaamisen ja hiomisen jälkeen:

Photobucket

Photobucket

Olen saanut inspiksiä, että voisi kokata. Tein valkosuklaamustikka-muffinsseja, ne oli ihan jees, mutta täytyy sitä reseptiä muokata vielä enemmän mieleiseksi. Kyllä ne on alas menneet eikä ole liian makeita, mutta ne tarvitsee vielä... Jotain. Sitten himosin kamalasti limakeittoa, sitä mitä saa kiinalaisista ravintoloista alkuruoaksi. Tein siis sellaista, tosin hieman suomalaisempaa versiota ja heitin reseptin päästäni, joten ei se nyt sitte oikeastaan kovinkaan paljon muistuta sitä alkuperäistä ideaa. Mutta pakko sanoa, että se on maailman parasta kanakeittoa! Olen syönyt sitä jo pari litraa ja litra vielä olisi jäljellä, huomenna vien mummolaan vähän ja syötän Jerelle, että hekin kokevat tämän makuelämyksen.

Heken limakeiton resepti

- Kanasuikaleita (hunajaisia tai maustamattomia)
- Kananmunia
- Maissia (pirkka purkki)
- Kevätsipulia
- Mausteita oman maun mukaan

1. Paista kanasuikaleet pannulla, jos ovat alastomia (maustamattomia), niin mausta mieleisillä kanamausteillasi.
3. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kanaliemikuutio/kasvisliemikuutio, mahdollisesti liraus soijaa tai osterikastiketta.
4. Valuta maisseista suurin osa nesteestä poies ja heitä ne ja kanat kattilaan
5. Rievo käsin kevätsipulista vihreää osaa isot kasat kattilaan, lisää mausteita halutessasi (esim. thai red currya, yrttejä, chiliä, paprikaa...)
6. Kiehuttele jonkin aikaa, että kaikki maut muhistuu keskenään ja maista sitten, että onko liemi mieleistä.
7. Kun liemi on mieleistä ja kaikki on muhistuneet (~20min), niin riko sekaan 3-4 kananmunaa keiton litramäärästä riippuen, voit rikkoa ne lasiin ja sekoittaa mössöksi ja sitten heittää keittoon (muista vispata äkkiä, ettei muodostu isoa munakasta vaan kananmuna leviää kaikkialle)
8. Ihastele hetken aikaa ja sitten nauti, maistuu tosi hyvälle!

PS. Tämä aika varmasti toimii myös soijasuikaleiden kanssa, kun ne muhistuttaa pehmeiksi ja mureiksi, käy siis kasvissyöjillekin ja karppaajille.

Ollaan kans katsottu Jere kanssa RuPaul's Drag Racea, joka on kyllä hauskimmasta päästän reality-kisoja. Suosittelen, jos kiinnostaa mm. maskeeraus ja pöhlöt jutut. Kyl sitä kateuksissaan on välillä, kun niin hulppeasti ne itseään laittaa. Yritin Jereäkin vähän laittaa, mutta ripsiliima oli loppunut ja Jereä ei saa tökkiä silmämuniin... Ja Jere sai idean, että ostaa kitaran, joten se saapui tänne eräänä päivänä uuden hienon sähkökitaran kanssa. Soitin sitten eläimille lauluja, vaikken osaa kyllä sointuakaan. Opettelemme sitten jossain vaiheessa rokkistaroiksi!

Photobucket
... :D

Photobucket

Photobucket
Bisse fiilistelee.

Ja toki juhlimme lisää isän synttäreitä, kun oli mummon luona uudet juhlat sukulaisille. Mentiin sinne Jeren kanssa myöhässä vähän, mutta napostelin täytekakkua ja pasteijaa intopinkeänä. Onhan tuollaiset vähän jäykkiä kohtaamisia, mutta tällä kertaa jopa muistin nämä ihmiset, kun olivat pari vuotta aikaisemmin olleet mummon synttäreillä samalla kokoonpanolla. Ja mummo oli hyvällä tuulella ja laittautuneena, se nautti kovin moisista kekkereistä. Sen jälkeen isä lähtikin tällä viikolla Phuketiin vaimonsa kanssa, käyvät myös Singaporessa. Pyysin tuliaisina tietty bb creamia, muita kauneudenhoitotuotteita ja vaatetta, jos sattuu löytämään. Ja sitten sieltä saa kans halvalla laukkuja ja lompakoita, minulla on nytkin GOOSIN lompakko käytössä, joka vissiin on olevinaa niinku Guess, muttei sinne päinkään :D Hyvin toimii ja näyttää kivalle, sehän on pääasia.

Photobucket
Mummi c:

Photobucket
Näitä lisää plz, koska parasta. Onneksi ebay ja posti on ystäviä <3


Tällä viikolla Vapi meni takaisin Liisalle, eilen vein hevonkuuseen koiraa, eli bussimatka oli melkein tunnin. Olin hetken Liisan seurassa, jonka jälkeen menin Kapiparamiehen kanssa pieneen pubiin Haagaan istumaan. Olinkin kotona joskus seitsemän jälkeen vasta, kun pubissa oli lämmin ja meillä oli salaisia juonia ensi kesän ohjelmaksi. Vähän meinasin eksyä sinne Haagaan tai jonnekin, oli pirun kylmä, mutta lämmin kopin kokoinen pubi oli hyvä paikka pistäytyä.

Tänään sitten reissasin taas hevonkuuseen, mutta onneksi sain keskustasta kyydin. Mentiin Vladimirin kanssa kuvauksiin, kun tarvittiin kissaa ja kania olemaan malleina. Ja koska Vlad on upein, niin tietty se sitten omistajineen raahautui paikalle. Siellä oli myös siamilainen Elmeri, josta lähti niin hauskat maukaisut, että jaksoi huvittaa koko päivän. Vladia jännitti, mutta siitä saatiin kaiketi hyviä kuvia ja sitten me Markuksen kanssa huiskittiin eri puolilla Elmerille, että se saataisiin keskelle kuvaa. Toinen huiski kissanlelua ja toinen rapisteli namupussia, kissasta tuli siis varmasti tosi upeita kuvia. Kuvauskohteena oli Minna Parikan kengät, joten sitten sain ihailla isoa kasaa hulppeita kenkiä ja varsinkin muutamat ihastutti ihan kovasti. Ja Minna itsekin oli mukava leidi.


Vapi ja Ewok o kyl hurmaavia pygmejä, jaksan päivittäin edelleen ilahtua siitä, että Ewok on maailman hauskin vempula:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Huomenna sitten kohti mummolaa, jonne vien maailman parasta kanakeittoa ja seuraa. Illalla olisi miitti, jonne menen ehkä, jos energiaa riittää. Sunnuntaina sitten kaverin tukan kanssa säädän ja pohditaan ehkä meikkiäkin, kun sen siskon häät on ensi kuussa ja siellä pitää olla nättinä. Tulee hyvä mieli, kun kykyihini luotetaan sen verran, että pyydetään tuollaisiin projekteihin. Ja varsinkin, kun tykkään erityisesti hiuksen kanssa säätää, niin mikäs sen mukavampaa :)

Ei tässä kummoista, on ollut hulinaa tarpeeksi ja yritän päihittää unitaudin. Mutta tämmöset pakolliset hulinat teettää sitä, ettei ehdi kärsiä narkolepsiasta. Toivottavasti unirytmi ja unentarve normalisoituu pian, ainaski luulisi, kun tässä on pari päivää jo yrittänyt olla ihmisiksi.

Suukkoja kaikille vielä rottasilta :*

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti