Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Kaikenlaista, muttei mitään kuitenkaan.

Mitähän tässä. Ei suuria saavutuksia. Paitsi se, että laiskana huomasin, notta koko tämä kuukausi on täynnä ohjelmaa ja se hieman kauhistuttaa :D Olen niin kovasti kotihiiri, että varmaan tuntuu todella äksön-täyteiseltä, että joka viikonloppuna on jotain tekemistä. Mutta ainakin joutuu olemaan sosiaalinen ja viettämään vihdoinkin ne Jeren tuparit täällä, joka tietää sitä, että täytyy tiskata paikat ihan kunnolla. Pitää olla joku pelote, että voi tehdä suursiivouksen eikä vain kaaoksenhallintaa. Ja sitten olisi muita pieniä juhlia tässä kuussa, mm. Halloween -kekkerit, joissa saamme aina niiiin hyvää ruokaa!

Kävin myös tutustumassa siihen, että miten toimii studiot ja kappaleiden nauhoitukset. Jenlaynilta tulee pari uutta kappaletta jakoon kohta ja siellä ne niitä nauhoitteli. Kun katsoin miksaajan sormia, niin en ymmärrä miten se edes tietää mitä on tekemässä, kun niin vilkkaasti ja nopsaan se niitä napuskoita siirteli ja paineli. Ja kun kuuntelee yhtä 5sec kohtaa useita kertoja uudestaan hieman eri säväyksellä, niin oma korvani kuulee sen aivan samana, mutta ammattilaiset kuulee selkeät erot. Vaikutti haastavalta duunilta, mutta se ehkä olikin tehnyt sen pari kertaa aikaisemmin ja siltä se sujui ketterästi. Ja oli siis mielenkiintoista seurata nauhoituksia. Kaikki suuret fanit voi sitten odotella paria uutta sinkkua julkaistavaksi! Nih!

Photobucket

Selaan tasaisin väliajoin, että mitä kuuluu herppi -piireissä, joten eräänä päivänä selasin sitten toripalstaakin. Se päivittyy aika hitaasti, mutta halusin katsoa onko jollain kasvatuksessa ylimääräistä satsia myyntiin ruokaötököitä. Kuitenkin silmämuna pomppasi, kun näin, että eräs möi pariskuntaa konnaliskoja! Sain slaagin, tuli melkein kyynel silmästä, kun ilahduin niin paljon. Olin joskus vuosia sitten haaveillut niistä, mutta isommat lajit tarvitsi jatkuvan muurahaistuotannon enkä luottanut kykyihini, että osaisin farmata sellaisia. Tämä laji tarvitsee pientä ruokaa, muurahaisia myös, mutta sen lisäksi sirkkoja ja muuta pientä. Pariskunta oli muuttanut Saksasta Suomeen, meinasivat muuttaa Ruotsiin, mutta päätin ostaa ne tänne meille. Nimiksensä liskot saivat Juanita-Dolores ja Juan-Carlos. Vielä kun lakkaisi sateet hetkeksi kunnolla, niin teen pihalle muurahaisansan (vaikkei muurahaiset ole ehdotonta ruokavaliossa). Ja pitää netistä tilata muurahaisia kanskin, jos saisi sitten pienen yhdyskunnan liskoja varten.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Minulla on pienet kädet, eli voitte kuvitella kuinka pikkuisia nämä liskot onkaan.

Jotkut joskus kysyy, että miten minulla on aikaa hoitaa kaikki lemmikkini? 
Yksinkertainen vastaus on se, että minulla ei ole elämää. Jos joku on lukenut blogiani hetken aikaa, niin en kovin usein täällä hehkuta olleeni rellestämässä missään. En edes pidä oikein rellestämisestä, olen sellainen kotihiiri ja kaikki elämykseni on sellaisia, joihin ei mene aikaa päivittäin tuntikausia. Enkä koe tarvetta ravata baareissa ja viihtyä sosiaalisessa kanssakäymisessä yötä myöten. Jonkun mielestä jo koirat rajoittaa menemisiä, mutta menen niin hissukseen ja harvoin, että ei ole ongelmaa olla kotona illalla kusettamassa niitä. Ja herpit ei kaipaa minun fyysistä rakkauttani. Oikeastaan eniten aikaa menee koiriin ja kissoihin, jotka kaipaa sitä fyysistä rakkautta päivittäin ja useasti. Kani myös vie hieman aikaa, mutta se myös osaa viihdyttää itseään ollessaan vapaana. Onni on se, että on kaksi kissaa ja kaksi koiraa, niin ne usein kans pelleilee keskenään (jos tätikissaa ei lasketa, kun sillä ei ole huumorintajua). 

Ja lemmikkeihin ei itse asiassa edes mene älyttömästi rahaa, kun sattumalta koirillekin parhaaksi nappulaksi on todettu Jahti&Vahti, joka maksaa kerran kolmessa kuukaudessa tai harvemmin sen 26e/15kg. Ja lisäruoat vaihtelee niillä, ei ole mitään selkeää linjausta, että ruokaa x päivänä x. Ja rotat syö tosi paljon myös ihmisten ruokia ja jämiä, kun en halua pitää niitä millään siemenseos-linjalla. Olen myös huomannut, että kun nämä nykyiset rotat on olleet enemmän kaikenlaisella ruoalla, niin ne nyt melkein parivuotiaina on tosi reippaita ja aktiivisia, kun on aiemmin rottalaumat hyytyneet jo aiemmin. Rehut mitä kuluu lemmikkeihin on myös osittain niitä mitä ihmiset syö, sekä jos ei osta eksoottisimpia mitä kaupasta löytyy, niin ei edes iguaaniin pysty törsäämään järkyttäviä määriä. Myös iguaanin kuivaruoka rehujen lisäksi on riittoisaa. Ainoat suuremmat menot on tosiaan nuo hyönteiset liskoille, mutta ei nekään mitään käsittämättömyyksiä maksa, kilohinta aika kova toki, mutta niitä syövät liskot ei ole isokokoisia.

Tässä pari linkkiä edukkaisiin paikkoihin, joista kannattaa harkita laadukkaan ruoan/tarvikkeen tilaamisia:

Rapunzel TMI
- jyrsijöille ja kaneille tarvikkeita sekä laadukasta ruokaa

Reptile-Maniacs verkkokauppa
- herppitavaraa kohtuullisilla hinnoilla sekä hyvin hoidettuja eläimiä

Petshop.fi
- hyviä alennuksia ja laaja valikoima

... Niin ja koska en ramppaa baareissa ja ties missä tapahtumissa, niin raha menee lemmikkeihin oluen sijasta. Jos joskus joku baareissa käydä laskee mitä menee kuukaudessa sellaiseen, niin minulla menee varmasti vähemmän lemmikkieni ylläpitoon. Ne on vaan valintoja, että mikä on elämässä tärkeää. Kyllähän sosiaalinen elämä on jees, mutta olen kuitenkin sellainen erakkotyyppinen ihminen, etten jaksa joka viikko rellestää. Ehkä kerran kuukaudessa. Tai ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Tai ehkä kerran vuodessa. Ainiin, tässä kuussa on kyllä rellestyspäiviä, joista varmaan kyllä kotiudun aina nössösti liian ajoissa :D

Netin uutisissa kiertelee juttuja tästä venäläisestä naisesta, joka haluaa näyttää Barbielta ja on käynyt useissa leikkauksissa. Sitten oli myös toinen, oliskohan ukrainalainen, joka harrastaa samaa. Tosin jälkimmäinen meikkaa vaan sekopäisesti ja ei ole vielä varmaan kiskonut kylkiluitaan tms. irti. Siitä inspiroiduin (tai koko homman idiotismista) ja meikkasin. Jere tuli viereen ja kysyi, että mitä helevettiä teen naamalleni. Juuri sitä, eli arskat päässä joutui lähtemään sitten ihmisten ilmoille... Koska herranen aika.

Photobucket
Anteeksi peruukin alta vilahtava pinkki hiukseni sekä ilmekarvat, joita en suunnitellut käytettäväksi tuon peruukin kanssa.

Photobucket

Olen jotenkin mieltynyt älyttömiin rajauksiin (okei en ihan noin älyttömiin kuin edeltävissä kuvissa) ja se on hankaloittanut hedelmien toteuttamista. Aloin meikkaamaan samalla tavalla kuin ennenvanhaan, eli heittää vaan vaaleaa luomiväriä, sitten rajaa sisänurkasta pitkälle ulkonurkkaan ja tadaa. Se on niin ketterää, että en ole jaksanut edes käyttää kuin neutraaleja värejä häslätessäni. Silmäni on kuitenkin aika "mallittomat", joten rajauksilla saa ihmeitä aikaan. Sitä aina välillä keksii uudestaan jonkun asian, jonka unohti jo tekemisistään, sitten taas vaihtaa sen johonkin muuhun. Räikeät värit alkoi tulla jo sieraimista, mutta pinnistelen pari hetelmää vielä! Nauratti sekin, että kun katson mitä meikkejä käytän, niin oikeasti niitä on kymmeniä ja vaihtelen joka päivä eri meikkeihin. Luulisi, että sitä käyttäisi vaan jotain tiettyjä suosikkejaan, mutku suosikit vaihtuu tiuhaan ja naisen mielialan mukaan. Joten olen levittänyt kilokaupalla meikkejä ympäriinsä tähän datauspöydälle ja meikkaan sillä mikä ekana sattuu käteen. Ikuisena suosikkina kyllä Manly -paletti, joka maksaa Ebayssa todella vähän ja siinä on luomivärien pigmentti huisia.

Ja syksy on IHANA. Nyt kun on ollut muutamia aurinkoisia ja kuivia hetkiä, niin olen ollut onnessani!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Lopuksi vielä yritelmää jatkaa sitä hetelmä-meikkaus-linjaa, jonka kanssa laiskistuin.

Fruits & Berries

Photobucket
Kirsikka (vammanaama ja luomivärit ei edes näy jättiripsien takaa!)

Nyt sitten jatkan viikkoni viettämistä. Pitääkin tällä viikolla siivota ahkerasti, sillä ei olla jaksettu sitten muuton jälkeen tehdä mitään suursiivousta. Olen jo aloittanut, eli ehkä jopa ehdin lauantaihin mennessä siivota kaikki paikat!

PUSMOI ja nauttikaa kaikki ihanat syksystä :*

PS. Ajattelin tehdä vlogin, kehtaiskohan?

PPS. Jere osti iPadin, en taida saada rakkautta seuraavaan viikkoon.

4 kommenttia:

  1. Psst, Rapuzelin linkki on rikki! Tosi kiva postaus, sehän on mitä mainioin tapa käyttää aikaa ja rahaa että hoivaa lemmikkejä, kun kerran sellaisista pitää :) Mulla on kissoja, kaloja, etanoita ja leopardigekkoja ja välillä saa kyllä venyä että ehtii täyspäivätyön ja huolimattoman opiskelun lisäksi hoitaa jokaista eläintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu jokaisella on prioriteettinsa. Jotkut tykkää rellestää ja osa tykkää muhia kotona liskojen kanssa :D

      Poista
  2. sulle on tunnustus mun blogissa :3 http://withaliceinwonderland.blogspot.fi/2012/10/tunnustusta-3.html

    VastaaPoista