Sivut

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ruokaa!

En ole mikään paras kotivaimo, sillä ruokaa tehdessä olen yleensä kiukkuinen. Tein kuitenkin maailman parhaita lihapullia, jotka sai nimekseen sitten Vihapullat. Ajattelin jakaa reseptin kanssanne, koska tein niitä kokonaisen pellillisen ja kaikki meni seuraavan päivän aamupäivään mennessä :D Ennen olen tehnyt aina ohjeiden mukaan lihapullia, mutta näistä tuli paljon parempia, kun tein vaan jotakin ja improvisoin.

Taikinamoska:
- Jauhelihaa
- Muutama kananmuna
- Vehnäjauhoja
- Tomaatteja
- Pekonia

Mausteina:
- Paahdettua valkosipulia
- Yrttigrillausmaustetta
- Suolaa
- Juustokuminaa
- Pippurisekoitusta
- Yrttejä, jos niin haluaa (basilika, persilja tms.)

Ensin heittelee johonkin astiaan jauhelihat, sinne sekaan sitten kananmunia sen verran, että on ällöttävän vetreää se mössö. Laitoin itse kaksi pakettia jauhelihaa (400g) ja kolme kananmunaa. Pyörittelin ja sen jälkeen lisäsin sekaan pieneksi silputtua tuoretta tomaattia ja pekonikuutioita. Sen jälkeen lisäsin mausteita, niitä kannattaa laittaa reippaasti. Itse laitan yrttigrillausmaustetta kaikkeen ja kilokaupalla. Juustokuminaa, suolaa ja pippurisekoitusta ei tarvitse paljoa, valkosipulia sen verran, että miten paljon siitä sattuu tykkäämään. Ja laitoin sekaan jotain yrttejä, en nyt vaan muista tarkalleen, että mitä. Haistelen vaan mausteita nenälläni ja visioin, että sopiiko ne joukkoon :D
Kaikki taas sulavaksi mössöksi, jonka jälkeen arvioi sitten kuinkahan paljon vehnäjauhoa tarvitsee, että taikina pysyy kasassa. Laittaa hissukseen sekaan ja sekoittelee, kunnes on mahdollista pyörittää palleroisia uunipellille. Pyörittää sellaisia isoja lihapullia, mutta ei kuitenkaan ihan nyrkin kokoisia. Uuniin 200 astetta ja noin 25min.
Tadaa!

Ne Vihapullat oli kyllä mahdottoman makoisia. Täydellisiä ne olisi olleet, jos olisi vielä ollut mozzarellaa. Olen yrittänyt tehdä lihapullia aina niin, että laittaa kermaviiliä, sipulikeittoseoksen ja korppujauhoja. Muttei lihapullat semmosia nyt tarvihte, voi ihan hyvin sakeuttaa sillä jauholla mitä kaapista löytyy (vehnäjauho, maissijauho...) ja kermaviili on aika turha siellä seassa. Nuo Vihapullat on kans helppo toteuttaa, kun ei tarvi niin kovin varautua lihapullien tekemiseen, kunhan sattuu olemaan jääkaapissa muutamia aineksia!

Yritimme myös tehdä ramenia, mutta se ei ollut niin hyvää kuin Vihapullat. Yritettiin parhaamme ja kyllä siitä tosi syötävää keittoa tuli, puuttui vaan niitä aasialaisia aineksia ja mausteita seasta. Ja onneksi tehtiinkin sitä, koska molemmat ollaan oltu kipeinä ja lämmin keitto auttaa lentsuun :) Oikea ramenhan tehdään niin, että lientäkin jo valmistetaan 8h, mutta täytyy joskus soveltaa ja keksiä millaisen liemen saisi tehtyä hieman vähemmällä vaivalla ja joka kuitenkin olisi lähes yhtä maukasta. Kun keksin sen, niin kerron teillekin.

 photo ramensnams_zps000a742c.jpg
Keitoksen päällä 6min muna (6min laitettuna kiehuvaan veteen, jää sopivan veteläksi sisältä), kevätsipulia ja herneenversoja. Lihana toimi ruskistettu, keitetty ja uudelleen paistettu mikäliesisäpaisti.

Toivottavasti Vihapullat auttaa jotakin, joka miettii mitä ruokaa tekisi ja haluaa maukkaita lihapullia niiden plah-pullien sijasta!

PUSMOI :*

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Mulla on nälkä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ramen on kyllä hyvää, sitä ei vaan saa mistään :D Eiku Tampereella on vissiin yksi ravintola ja Helsingissä yksi. Joskus yritimme sitä 8h haudutusta, muttei siitäkään tullut hienoa ramenia... Kun keksin miten sitä saa tehtyä, niin kerron kaikille!

      Poista