Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2012

Kesäfiilis, tukkakämmi ja ihania koiruuksia.

Mietin yksi päivä, että saako jo laittaa talvitakin kaappiin. Kyllä se kesä tuli kuitenkin yllättäen, kun oli jo tavallaan turtunut siihen talveen ja kylmään. Kesä yllättää aina suomalaiset, ihme ettei siitä keksitä otsikoita. Ja kesästä olenkin saanut nauttia, pitää kiittää koiria siitä, että niiden kanssa tulee haisteltua kesän hajuja ja seikkailtua. Ollaan oltu päivittäin melkein puistossakin, moikkailtu muita koiria ja sitten nuuskittu pöpelikköjä. Olishan se hienoa, että olisi itsellä joku motivaatio lähteä keskenäänkin lenkille, mutta oikeasti varmaan jäisi nuuskimiset paljon vähemmälle, jos ei koiria olisi. Ja nyt jo on voinut pari kertaa haistaa ja tuntea nahoissaan kesäyön. Ei ole maailmassa mitään parempaa kuin kesäyön lenkki koirien kanssa! Vielku olisi yöt sellaisia +18, niin kyllä kelpaisi.


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Olen kyllä muuten ollut vähän antiaktiivinen. Sitä saattaa kuljeksia ja lenkkeillä, mutta sosiaalinen elämä ja vastaavat touhut on olleet aika nollissa. Jerelläkin oli paljon kiireitä, muhittiin nyt muutama päivä ja keksin, että voisi alkaa elvyttämään sosiaalisia kontakteja. Reviirini kattaa koiranpissatuspaikat, Jeren ja mummolan. Sitä väliä kuljen ja niiden kanssa hengaan, mutta on aika harvinaista, että teen jotain muuta. Tykkään ihmisistä, mutta jostain syystä vaan on tuntunut vähän vaivalloiselta ahdistella niitä. Ja on sillain tullut rykästyä ja tehtyä jotain, mutta aina silloin kukaan muu ei lähde juttuun mukaan :D Istuin siellä kirsikkakekkereissäkin kaksistaan koiran kanssa ja kun vappuna menin keskustaan, olisin ollut siellä yksin, jos Jere ei olisi ollut siellä. Huomasin, että se ei toimi, notta huutaa vaan "mä meen!" ja muut seuraa perässä. Tarvisin selkeästi jotain pack leaderin voimia, että saisi muut liikkeelle. Tietty voisi jekuttaa sillain: "Mä meen, on muuten litroittain ilmaista viinaa kaikille!"


Jere osti kaksi mato-onkea, joten ajattelin mennä onkimaan joku päivä ehkä jo tällä viikolla, toivottavasti joku tulee kanssani. Me oltiin eilen isän kanssa mummolassa, joten mentiin sitten illalla tarkistamaan, että onko matoapajat samassa paikassa kuin 15 vuotta sitten. Tosiaan, viimeksi 15 vuotta sitten pengoin kastematoja ja ongin, mutta ihan hyvä sitä on verestää taitoja. Mentiin sitten jättilapion kanssa salaiseen apajaan ja siellähän oli ainaski sataviissataa matoa. Ja sitten siinä kun peräsuoli pitkällä kyykin ja vilautin rekkamiehen lihapullia, niin pisti ainaski sataviissataa hyttystä takamukseen ja otsassakin oli sellainen viehko patti. Ei tietty tullut mieleen mennä pyllisteleen yhtään aikaisemmin, kun illalla ne hyttyset herää suurissa verenhimoissaan ahdistelemaan. Mut nyt on purkissa kastematoja, ehkä sunnuntaina kerkeää onkimahan? Olishan sitä voinut mennä johki kalastuskauppaan ostamaan syöttejä, mutta siitä puuttuisi sitten se fiilis, kun ei ole rypenyt siellä kurassa ja mullassa naamaansa myöten! Ei voi sanoa, että ihan itse metsästi ja kun ongetkin on valmiita eikä oksista tehtyä, niin täytyy sitä nyt jotain aitoa vaivaa nähdä. Sitten kokkaan ahvenkeiton tai syötän särkiä lemmikeilleni. Uskoisin, että olisi aika hitti, jos tekisi ns. roskakaloista kasviskeiton, heittäisi sinne inasen lihalientä ja syöttäisi sekä rotille että koirille. Ja itselle sitten paistettuja ahvenia, ehkä pari ylihintaista miniuuttaperunaa ja mums.


Bailasin kans ihan kamalasti tuossa taannoin. Kävin kaverin tykönä siistimässä vappuna reuhkaani, kun se opiskelee kampaajaksi yhdessä yksityisessä koulussa. Tsekkasin sen paikan sivuja, että varmistin missä se sijaitsee, jolloin sieltä pomppasi silmämunaani: "Haku käynnissä". No mikäs siinä, tein hakemuksen johon turisin rehellisesti ja pontevasti itsestäni sekä siitä, että mitä harrastan ja mikä kiinnostaa. Sain kutsun pääsykokeisiin, ne valitsi hakemusten perusteella sitten ihmisiä niihin haastatteluihin ja kokeisiin, eli rempseästi pääsin toiselle kierrokselle! Meinasin alkaa itkemään, kun tuli mailissa kutsu kokeisiin, ne on sitten ensi viikolla ja sitä ennen pitää kerrata matematiikkaa, että kaikki laskut siirtyy takaraivon pölyisistä sopukoista eturaivoon, notta osaa vastata mahdollisimman ketterästi. Ja haastattelu toivottavasti menee kans ihan hyvin, osaan olla aika miellyttävä. Jos matematiikkaa kertaan, niin en tiedä mitään muuta syytä diskaamiselle kuin sen, että oli oikeasti parempia hakijoita. Koulutus kestää 1,5 vuotta ja teen siellä sitten lähes koko ajan asiakastöitä orjana firmalle. Mutta ei siinä mitään, normaalisti tuollainen koulu maksaa 8000e ja tämä maksaa 1500e. Sitten voikin miettiä, että mistä repii sen aloitussumman syyskuun alussa, kun tarvihtee silloin maksaa puolet kuluista. Kyl sen varmaan jostakin repii, pistän säästöpurkkiin kaikki mitä irtoaa ja elän vaikka koko kesän niillä ahvenilla :D


Photobucket


... Jonkun mielestä ei välttämättä ole niin iso asia päästä keskinkertaiseen koulutukseen, mutta meikälle se on tosi iso juttu. En siis ole vielä päässyt, mutta on annettu mahdollisuus. Ammattikouluissa se mahdollisuuden antaminen on vähän nihkeää kauneudenhoitoalalla, kun on niin iso ryysis. Ja uskoisin, että pääkoppani sietää paremmin tuollaista työssäolemista ja jatkuvaa tekemistä, kuin sellaista 8h päivässä teorian kuuntelemista. Pitää vielä sitten kesän aikana varmistaa, että kaikki lääkkeet on kunnossa (paniikkihäiriöön siis), että ei tule mitään ongelmia. Mutta pitäkää kaikki peukut persauksissa, että pääsen kunnialla pääsykokeista läpi ja olisi mahdollisuus opiskeluun. On jo pieni voitto päästä pääsykokeisiin, mutta maailman suurin voitto olisi vielä vetää ne kokeet hyvin. Haluaisin jo aloittaa oman elämäni, kun ei ole vieläkään sitä ehtinyt tekemään. Ja vihdoinkin on ala, joka kiinnostaa ja jonne on edes se puolen prosentin mahdollisuus päästä. Vaikka Jere on sanonut, että se vaikka elättää meikän, jos en koskaan keksi mitä teen tai pysty tekemään mitään, niin hyi moiselle ajatukselle. Jokainen ihminen tarvihtee oman juttunsa ja on kans hienoa, että Jere kannustaa minua, vaikka duunarihommat ei olekaan rahakkaita hommia. Mutku se tietää, että tuollaiset kiehtoo minua ja tykkään niistä, niin se sitten tanssii kanssani voitontansseja, jos vaan voitto tulee.


(Josta tulikin mieleeni, että minua pyydettiin tekemään häämeikkiä. Olen aina tosi herkistynyt siitä, että kykyihini luotetaan. Olen kuitenkin vain itseoppinut pulliainen ilman mitään koulutuksia meikkaamiseen, mutta jos jotain miellyttää tyylini, niin se on aina tosi iso kohteliaisuus!)


hattivattiuks


Ja tämän viikon muita tehtäviä on vielä se sängyn raijaaminen makkariin. Niinku oikeasti. Se on ollut jo matkalla kuukausia, mutta aina on tullut eteen se ongelma, että ne tavarat sieltä makkarista pitäisi keksiä jonnekin. Suurinta huolta aiheuttaa liskon koti, joka painaa noin tuhatsataviissataa kiloa. Ja sänky on 160cm leveä runkopatjainen, eli se pitää kans tahdonvoimalla lennättää sinne. Mutta kun olen sen verran pösilö, niin nämä on niitä Minä Ihan Itse -asioita. Tänään voisi jo aloittaa projektia, koska Jerellä on alkukesän kunniaksi kamalat siiteallergiat ja jos saisi sängyn paikkaan, jossa ei asu eläimiä, niin se oletettavasti saisi herätä hieman raikkaamman tuntuisena, kun meillä yöpyy. Kun kanikin vetää kitusiinsa heinää olkkarissa, ja heinä on poimittu kukinnan aikaan. Vaikka Jere ei normaalisti ole täällä allerginen, niin nyt kun ne siitteet kiusaa, niin alkaa kiusaamaan kaikki muukin siihen kaupanpäällisinä. Äidillä oli sama juttu, jos sillä oli astma pahana, niin se oli allerginen mansikoille, mutta sitten jos ei ollut yleisesti allerginen olo, niin mansikat oli sen herkkua. Mystinen on ihmisen ruumis! ... Mutta jotta ajatus ei harhautuisi, niin tänään jo siirtelen kaikki ketterät asiat pois makkarista ja laitan ne vaikka keittiöön, sitten suurjynssäys ja sänky voi levitoida sinne. Sen jälkeen voin murehtia sitä, että miten tavarat mahtuu takaisin. Halusin sohvasta eroon, mutta ainoa tarjous oli sellainen, että kun ilmaiseksi annan veks niin pitäisi vielä vuokrata peräkärry ja viedä se ovelle saakka. Sain tänään mailiakin, että "olisivat odottaneet suklaan kanssa", kun yritin miettiä joitakin päiviä miten saisi ketterästi peräkärryn isälle lainaksi ja miten sen saisi ajelemaan sohvan kanssa paikkaan x, vaikka sohvasta ei saisi rahaa. Hankkivat sitten sohvan muualta, kun ei minusta kuulunut. No toivottavasti joku vei ilmaisen sohvan omilla rahoillaan ja omilla ajoillaan perille saakka :D


Lauantaina anoppilaan kans appiukon 50-vuotiskekkereihin. En tiedä mitä sinne hankkisi, kun kukkaset on aika turhia, niin kai ostan sitten tummaa suklaata ja kortin. Lähes tuntemattomat keski-ikäiset on tosi hankalia juhlistajia, kun ei yhtään tiedä mitä ne haluaisi. Kai niille riittää, että ilmestyy paikalle, mutku kuitenkin ahnehdin herkkuja siellä, niin voishan jotain viedä. Kun sei juo alkoholiakaan, niin ei voi viedä viinipulloa kohteliaisuuksissansa. Tumma suklaa on varmaan ihan hyvä, huhujen mukaan se kelpaa. Vähän jännittää, kun anoppila on aina anoppila, vaikka kuinka yrittäisi ottaa asian rennosti. Kai sitä laittaa sinne juhliin hameen ja epämukavat sukkahousut, että näytän melkein ihmiselle ja edustavalle.


Sain kans kesäidean, eli ostin kaupasta blondausväriä ja tuikkasin sen päähäni. Löysin jotain uutta Blonde -merkkistä väriä, jossa uhattiin, että tuloksena on platina tai hopea sävy siihen vaalennuksen lisäksi. Se vaalensi aika railakkaasti luonnostaan tummanruskeaa tukkaani ja sitten siinä tuli mukana sellaista tummansinistä töhnää, joka laitettiin hiusnaamioksi. Ohjeiden mukaan sitä tulisi pitää 3min, mutta itse tietty hengasin 20min ajan se päässäni, koska tummanruskeasta blondatessa tukkaan tulee kivat räikeänkeltaiset vivahteet. En tiedä vielä pistänkö tukkaa sellaiseksi tuhkanvaaleaksi vai hattaran väriseksi. Vaaleanpunainen on ollut aina heikkouteni ja nyt sitten perustelin blondaamisen itselleni tarpeeksi hyvin. Tyhmä idea, mutta: Kesällä tukka paskottuu ja pää hikoaa, jos tukka on kuollut, niin se ei paskotu niin nopsaan. Niin ja sekin vielä, että kestäisi kuitenkin sata vuotta kasvattaa tukkaa pitkäksi ja kyllästyisin ennemmin tai myöhemmin, jonka jälkeen rykäisen. Nyt soli vaan sitten ennemmin! Tietenkin nyt tukka on sellainen kanarianlinnun värinen, joten peruukki päässä kunnes saa lisää väriä...


Photobucket


Pitäkää itsenne ihanina ja nauttikaa kesäpäivistä, PUSMOI :*

Photobucket

9 kommenttia:

 1. Musta ainakin mihin tahansa pääsykokeisiin pääseminen -puhumattakaan sitten siitä kouluun pääsemisestä- on juhlan paikka. Johtuneeko sitten siitä että itsekin olen jämähtänyt tänne keskinkertaisten koulutusten tasolle vai mistä :P

  Tsemppiä siis kokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksta tsempeistä! Kyl tulee vähän kiire oppia matematiikkaa, mutta täytyy toivoa, etteivät kysy liian vaikeita. Jos osaan pikkasen suhteuttaa lukuja ja prosentteja, niin ehkä se siitä :)

   Poista
 2. Paljon tsemppiä pääsykokeisiin ^___^ Toivottavasti sinut valitaan!

  Ja minä kannatan hattaranvärisiä hiuksia. Haluaisin itsekin sellaiset, mutta pitkiä hiuksia ei raaski rasittaa liikoja... Päädyn siis aina vain ihailemaan muiden hiuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikä testaa tänään vielä helmiäisvaaleaa kanariankeltaisen päälle. Sitten täytyy harkita, että ostaa suoravärinä joko violettia taittamaan väriä tai sitten sitä vaaleanpunaista. Hattaratukka olisi kyllä ihku, varsinkin, kun olen taas kerennyt unohtamaan kuinka karseata on läträtä tummanruskean tukan kanssa tosi vaaleita sävyjä :D

   Ja kiitoksia tsempistä!

   Poista
 3. Voiei haet siihen u:lla alkavaan paikkaan! Älä huoli pääset sisään, siellä tullut niin vähän hakemuksia että entinen 1000e välinehinta on nostettu 1500euroon. Sielllä on todella isot ryhmäkoot ja opetus ala-arvoista. Voin kertoa ettet saa sillä todistuksella töitä. Sitä koulua pidetään CW kanssa huonoimpina ja vain raha kiinnostaa. Muista jos keskeytät maksat koululle yli 50e/opetuspäivä takaisin. Ja tosiaan teet siellä töitä, jos läpäiset välikokeet mitkä vaikeat koska et saa kunnollista opetusta. Ja siellä mitään pääsykoetta oli kaikki pääsevät kyllä huonotkin. Varaudu siihen että tosiaan teet 8h päivää todella huonomaineisessa paikassa. Itse olin yksityisessä täysin ilmaisessa koulussa, 6h tunnin päivät ja luokassa 5tyttöä. Opettajat palkittuja ja osaavia. Oppilaatkin voittaneet kilpailuja. Ja työnantajat ja kouluttajat arvostavat sitä todistusta. Kannattaa harkita tarkkaan ettet mene ojasta allikkoon. Mutta ei ole mikään saavutus päästä sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän ne keksi sen bonusrahan, että +500e, kun siinä tekee sen yli vuoden ajan kuitenkin töitä, josta ei saa palkkaa... :o Ja olen kuullut kans negatiivisia asioita, mutta koulutus on lyhyt. Ja ammattikouluun ei pääse pk-seudulla kampaajaksi, ellei ole hyvä todistus, minulla ei hyviä todistuksia olekaan. Tai kun peruskoulusta pääsin 2004, niin keskiarvo oli aika... huisi.

   Haluatko kertoa mikä se täysin ilmainen koulu oli? Voit vaikka lähettää mailia minulle, jos ei kehtaa kertoa kommenttiboksiin :)

   Ja huono mainekin on tiedossa, mutta ajattelin suhauttaa sieltä koulusta sitten Phuketiin työharjoitteluun. Ja se varmaan parantaa vähän arvosanoja, kun on sitten kokemusta kampaajaduunista ja vielä ulkomailla. Koulutus olisi hieno ja hyvä asia olla, mutta tosiaan huonolla peruskoulun todistuksella tosi haastavaa päästä mihinkään hyvämaineiseen paikkaan, ellei ole valmis maksamaan 8000e :c

   Poista
 4. Onpas kurja tuo edellinen kommentti. Tai siis, mää olisin onnellinen vaikka pääsisin sinne huonomaineiseenkaan kouluun, koska kyllä se ainakin sitä tarkoittaa että yrittää ja on valmis tekemään töitä ja menemään elämässä eteenpäin! :) Olisko sitten parempi olla tekemättä mitään tai hakea aina vaan huippukouluihin joihin ei vaan pääse. x( No pointti oli kuitenkin että paljon tsemppiä, itelläkin on tosi paljon vaikeuksia "normaalin" opiskelun ja elämän kanssa niin sympatiseeraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mietin myös, että lopultahan se maine pitää tehdä itse. Kyllä hyvä koulu antaa pohjan, mutta on jotenkin jopa ehkä kunniallisempi reitti rypeä itse ja omilla taidoillaan siihen maineeseen, jos ei muuten, niin roudaan kameraa kouluun ja kuvaan aina tekemiset. Jos on esittää portfolio, niin son jo varmaan jotain mitä kaikki ei viitsi/halua/jaksa tehdä jossain kampaaja-jutuissa. Jos siellä on hyviä ja voi näyttää työnhaussa, niin vaikka olisi opiskellut huonoimmassa koulussa mutta portfolio on hyvä, niin se toivis jo muuttaa tilanteen. Ja jos karkais sinne Phuketiin kuiteski, siitä sais yhden plussan perään vielä.

   Kiitoksia tsempeistä, kyl se ahdistuneisuus ja panikointi vaikeuttaa asioita. Vaikka ne kenellä ei moisia ole ei tajuakaan, että jos sellaisia on, niin ne vetää mattoja alta ketterästi :x Toivottavasti sinnekin päin kuuluu hyvää ja sympatiseeraan sinullekin, että siellä sujuu hyvin.

   Poista
 5. Meillä jokaisella on omat tavoiteltavat asiamme, jokaisen elämässä oman mittapuunsa mukaan. Tsempitystä siis tulevien saavutusten tavoitteluun!

  VastaaPoista