Sivut

maanantai 14. marraskuuta 2011

Muffnies & stuff.

Olen leipuruuksien nainen ja keksin, että olen ihana lapsi, jos leivon isälle muffinsseja maanantaina viiveellä isänpäiväksi. Osaan tehdä vain brownieseja, joten olin sitä mieltä, että samalla reseptillä tulee muffinsseja, jos ne vaan laittaa vuokiin. Muuten hyvä, mutta ne tursusi yli äyräiden täysillä, sitten niitä ei saanut irti vuoasta, kun ne on niin pehmeitä! Ja browniet siis on pehmeitä, ei tullut mieleen, että se voi aiheuttaa "lieviä" ongelmia :D Äkkiä lusikalla lämpimiä ja pehmeitä muffnieseja johki kulhoon, litistin lusikalla ja ne näytti joltain syötävämmältä. Maku oli hyvä, mutta suosittelen tekemään hitusen eri tavalla!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Makunsa puolesta kyllä upposivat erittäin hyvin, vaikka tarjoilutapa olikin eksoottinen.

Tällä ohjeella tein, korjasin siihen juttuja, joiden avulla muffniesit voisi toimiakin:

250 g leivontamargariinia
1,2 dl tosi tummaa kaakaota
4 kananmunaa
4,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pussi hasselpähkinärouhetta
1 pussi Polly-karkkeja

- Sulata margariini kattilassa ja sitten heitä sekaan kaakao, se sulaa kivasti lämpöiseen margariiniin eikä tule paakkuja
- Sekoittele toiseen astiaan kananmunat, sokeri, jauhot ja leivinjauhe
- Kaada margariinikaakao-möskä kuivien sekaan ja sekoittele, että son semmosta ällöttävää räkämössöä
- Heittele sinne hasselpähkinärouhetta sen verran, kun tuntuu hyvältä
- Laita löräys paperisiin vuokiin taikinaa, niin että jää reilusti varaa paisua
- Iske keskelle polly-karkki sulamaan (voit tehdä tämän myös 5-10min ennen kuin otat muffniet pois uunista)
- Uunissa 175 astetta ja ~20min, jonka jälkeen tarkkaile miltä näyttävät ja ovatko jo valmiita

... Syö loput polly -karkit!

Kokeilen itse tuolla ohjeella uudestaan huomenna tai joskus, jos tulisi sievempiä ja kätevämpiä herkkuja :)


Olen myös yrittänyt etsiä naisellisia kenkiä talveksi. On todella hankala löytää sellaisia, jotka kelpuuttaisin. Tai sellaisia, jotka kelpuuttaisin JA joilla voisin kävelläkin. Tykkään hirveästi siitä miltä korot näyttää, mutta tiedän sen, etten todellakaan kävele kengillä, joissa on epämukavan paljon korkoa. Aina sujautan jalkaan motskaribuutsit tai tennarit sitten kuitenkin. Sellaiset missä olisi vähän korkoa ja vaikka karvaa olisi kivat kengät, mutta en vaan meinaa löytää. Ja jos löydän, niin hinta on hirmuinen :x Mutta ehkä semmoset kävelee vastaan tammikuussa tai joulun jälkeen alennuksessa!

Katsokaa mitä ihanuuksia olen löytänyt, joilla en joko voi kävellä tai jotka maksaa liikaa:

Photobucket
Nelly.com

Photobucket
Ellos.fi

Photobucket
YesStyle.com

Photobucket
YesStyle.com

Photobucket
YesStyle.com

Photobucket
YesStyle.com

(Nuo pinkit ei liity, vaikka IHANAT ja ekat kengät houkuttelee ihan kauhiasti kohtuullisella hinnallaan, mutten vaan osaisi päättää, kun nuo kaikki on kivoja ja sitten vielä olis piljoona muuta vaihtoehtoa!)


Ja ajattelin nyt kirjoittaa muutaman köyhistelyvinkin, jotka liittyvät meikkaamiseen sun muuhun kauneushommaan. Kaikilla ei ole varaa tai kiinnostusta ostaa just sitä kalleinta mitä kaupasta saa, joten pirkkaniksit on jees. Nämä ovat itse kokeiltuja, eli voin suositella, mutta ei välttämättä sovi kaikille.

Talkki

- Vauvanpyllyosastolta saa ostettua purkillisen talkkia 2-3 eurolla. Sitä riittää pitkäksi aikaa ja se toimii monissa neitijutuissa. Jos heräät aamulla myöhässä etkä jaksa pestä tukkaa, joka on rasvainen juuresta, niin hätä ei ole tämän näköinen. Räplää talkkia hiusten juureen ja pyörittele hyvin, niin se imee rasvaa itseensä. Hiuspuuteri maksaa tuurilla 30e, joten talkki on ihan koklaamisen arvoista.

Talkki toimii myös puuterina. Kaataa kädelle, siitä puuterihuiskuun ja lätkii naamalle. Helpoin puolen minuutin tapa näyttää hieman paremmalle on läträtä naamaan ensin meikinpohjustusvoidetta (itse käytän anti-age -hommelia) ja siihen päälle talkkia, niin huokoset ei kajasta ja näyttää pirteämmältä nopsaan. Talkki käy myös varpaisiin sun muualle, varsinkin, kun talvella iho ei pääse hengittelemään villasukkien sun muiden läpi samalla tavalla, niin talkki pitää kuivempana ja pehmentää ihoa. Ja koska vauvojen pyllyt sietää talkkia, niin oletettavasti myös naamasi sietää!

Perunahanska / karhea pesusieni

- Perunahanskat on niitä turhanpäiväisiä juttuja mitä myydään kaupassa, että niillä voi kopeloida perunoita. Ja esimerkiksi pirkka myy pesusieniä, joissa toinen puoli on pehmeä ja toinen karhea. Kannattaa napata matkaan joskus jompi kumpi, niin ei tarvitse maksaa useita euroja kuorintavoiteista. Kermainen (en keksi parempaa sanaa) suihkusaippua käy perunahanskan/pesusienen kanssa hyvin siihen, että pyörittelee naamasta kuollutta ihoa pois. Älä paina liikaa, poskien tulee punoittaa vain sen takia, että veri alkaa kiertämään naamassa eikä siksi, että raapii liikaa. Tähän hommaan voi koklata erilaisia pesuaineita mitä kaapista sattuu löytämään, joku varmaan soveltuu sitten tekemään pehmeän ihon kuorimisen avulla.

Hammasharja

- Jotkut kuorii ihoa sähköhammasharjalla tai tavallisella hammasharjalla, pakko tunnustaa, että tuntuu ihanalle rapsuttaa nenää ja nenänsivua semmosella. Ja sitten kans huulista irtoaa kilokaupalla nahkaa talvella, niin hampaiden pesun jälkeen kannattaa harjata kans huulet! Se irroittaa nahkaa hyvin ja tekee huulista pehmeät, sitten vaan rasvaa päälle ja voi laittaa huulipunaa/huulikiiltoa eikä huulet näytä repsottavilta.


Toivottavasti vinkeistä hyötyy joku, nämon itsellä käytössä. Ihoni ei ole paras mahdollinen, saati tukkani, mutta kyllä nuo hitusen auttaa. En ihan aina näytä suomonsterille ja nuo on kikkoja, jotka olen huomannut toimiviksi ja joita olen harrastanut ekan kokeilemisen jälkeenkin.

Nyt jatkan haaveksimista materiasta eli...
Pusmoi :*

Photobucket

5 kommenttia:

  1. Kiitos kätevistä kauneusvinkeistä! Opiskelijan budjetti ei ole järin suuri, mutta silti tekee kovasti mieli näyttää ihmiseltä. Noista on siis paljonkin apua :)

    Olen muuten niin ihastunut BB-voiteisiin, että ajattelin kokeilla tilata jotain minulle uutta merkkiä ja tehdä hieman vertailua. Mitkä olivatkaan sinun lempimerkkejäsi? Muistelen joskus katsoneeni niitä kai Amazonissa, ja ainakin jotain merkkiä taisi olla pari eri sävyä. Kumpi mahtaisi olla paras tavallisen suomalaiselle iholle, joka ei ole kaikkein kalpein muttei kyllä mitenkään ruskeakaan? :)

    VastaaPoista
  2. Misshan vaalein sävy on tosi jees, sitten siitä vielä valkoisempi on Skin Foodin vaalein (aloe vera). Mutta Missha on jotenkin kääntynyt lemppariksi, Skin Food taas on talveksi enempi kosteuttavampaa. Molempia käytän kyllä ihastuksissani, son sitten vaan makuasia :)

    VastaaPoista
  3. herrranjumala mä TARVITSEN noi vaaleenpunaset !!! <3 ihanat

    VastaaPoista
  4. mikä niiden nimi on en löydä niitä tuolta sivulta mistään? :oooo

    VastaaPoista
  5. Tässä linkki:

    http://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1025654639

    Ne on kyllä aivan ihanan näköset :) Ja sivuilla on kenkiä joku sata sivua selattavana, niin siellon iso kasa kyllä mahtavia!

    VastaaPoista