Sivut

perjantai 20. heinäkuuta 2012

BB? Blemish Balm/Beblesh Balm.

Kuten otsikkokin väittää, niin nyt postaus niistä aasialaisista BB-creameista.

Olen jonkin aikaa jo käyttänyt lähinnä vain BB-creameja meikkivoiteenani, en muista tarkalleen milloin luovuin markettien tököteistä, mutta on siitä varmaan ainakin pari vuotta? Tilasin kokeiluksi SkinFoodilta BB:tä ja sitten huomasin sen olevan valkoiselle talvi-iholleni loistava, kun se kosteutti eikä  rapissut naamasta pois vaikkei ennen meikkaamista uisi kosteusvoiteissa. Eikä myöskään hionnut pois lämpimässä, puuteriakaan ei tarvinnut kuin nenänpäähän. Ja iho tuntui hengittävän. Sen jälkeen sitten tilasin Misshaa, joka oli paljon peittävämpää ja rakastuin siihen. Ensin mietin, että eihän se ole yhtään niin hyvä kuin SkinFood, mutta huomasin paksuuden johtuvan siitä, että sillä saa melkein kaiken erheen naamasta piiloon. Silti se ei tunnu läheskään niin paksulta kuin peittävät markettimeikit. Ja olen vaalea, joten on hankala löytää sopivia sävyjä, kun usein Suomessa ne on tosi kellertäviä ja olen keltainen muutenkin, niin olen sitten kalma-simpsoni, jos laitan naamaan keltaisuutta korostavia värejä. Mielummin yritän etsiä neutraaleja värejä, että pienet punoitukset saa hieman taitettua ja keltaisuus ei ole pääväri. Monesti se on joko-tai, eli voi ostaa pinkkivalkoista tai keltavalkoista sävyä marketista.

BB:n idea on vähän samankaltainen kuin mineraalimeikeissä, eli se sekoittuu oman ihon sävyyn ja näyttää paremmalta, kun sen antaa olla iholla viitisen minuuttia. Osa näyttää melko harmaaltakin, kun ottaa käteensä sen pisaran ja kauhistelee, mutta useimmat sitten iholla muokkautuu oman ihon värisiksi. Ja BB-creameissa on suurimmassa osassa hoitavia ainesosia: Osa hoitaa ryppyjä, osa kosteuttaa, lähes kaikissa on suojakertoimet aurinkoa vastaan ja valikoimaa näissä hoitavissa puolissa löytyy. Varsinkin SkinFoodilla on usealle eri iholle tarkoitettuja meikkejä, osa kuivalle, osa vanhemmalle jne. Ja olen tosiaan huomannut, että näillä käyttämilläni merkeillä ei iho mene tukkoon samalla tavalla kuin niillä, joilla ennen meikkasin. Varmaan ne hoitavat ainesosat sitten ainakin aiheuttaa sen tunteen iholle, että sitä ei rääkkää samalla tavalla kuin tavallisten meikkivoiteiden kanssa.

Ennen käytin lähinnä Maybellinea, sillä se oli markettihommista ainoa josta sain välillä oikean sävyn, mutta peittävimmät oli sitten mattapintaisia -> kuivatti ihoani. Ja kun kokeilin kosteuttavampia ja ohuempia, niin suurin osa sitten kiilteli naamassa viimeistä päivää parin tunnin kuluttua. Tällä hetkellä täydellisen ihon salaisuuteni (ok ei kukaan ole täydellinen) on BB + mineraalimeikki. Eli laittaa alle BB-creamia kerroksen, jonka päälle sitten laitan vielä mineraalimeikkiä. Jätän homman puuteroimatta kuivan ihon takia ja vaikka pakkelikerros on sinänsä paksu, niin kuitenkin iho hengittää sieltä läpi. Tilasin Lily Loloa kaverin kanssa, jonka jälkeen huomasin ettei se yksinään ole kummoista, mutta BB:n päälle laittaessa saa vaikka juhlatilaisuuksia varten melko upean ihon ilman, että se näyttää Tikkurilan mainokselta. Normaalisti toki käytän vain BB:tä ja sipaisen ehkä talkkia päälle, mutta kaikenlaisia eksoottisia yhdistelmiä täytyy kokeilla!

IMG_7673_2
BB + mineraalimeikki näyttää tältä.

Mutta niin, ajattelin kertoa vähän nyt niistä BB-creameista mitä käytän, sillain eriksensä ja sen sävyn/laadun mukaan mikä on käytössä. Lähtökohtana vaalea, hieman kellertävä ihonsävy, jossa myös punoituksia. Ja iho on pintakuiva, mutta tukkeutuessaan tai rasvoittuessaan keksii finnejä. Huokosiakin tarvitsee peittää.


IMG_7703_2
Missha, Skin79, SkinFood 1 & 2


Missha Perfect Color B.B. Cream (sävy 21)
Tämä on paksuin niistä kolmesta suosikkimerkistäni, mutta ei kuitenkaan levittämisen jälkeen tunnu paksulta naamassa. Sävy on harmaa, mutta se natsaa sitten kuitenkin minun ihoni kanssa hyvin, kun alkaa imeytymään ja lämpenemään siinä naamassa. Tässä on plussana se, että sävyjä on jonkin verran vaikkei kuitenkaan ihan miljoonaa ja tätä saa vielä vaaleampanakin. Joillakin tämä voi jäädä naamaan harmaaksi, jos laittaa liikaa tai ei ole omassa ihossa sävyjä joita voide taittaisi. Tämän pitäisi ehkäistä ryppyjä, SPF 30 (eli voi huoletta olla auringossa) ja peittää erheet. Tämä on vissiin saanut mainetta ja kunniaa naisten keskuudessa Aasiassa ja on tosi yleinen merkki, eli se jo kertoo siitä, että tämä toimii. Jos tietty haluaa mahdollisimman ohutta ja luonnollista, niin tämä saattaa olla hieman liian paksu sellaiseen, kun tämä ei ole laisinkaan "juoksevaakaan". Yksi pumppaus riittää koko naamaan eikä tarvitse aina sitäkään, tämmöinen perustuubi kestää varmaan puoli vuotta käytössä, ellei enemmänkin. Tällä meikkaan naamani, kun se kenkkuilee ja tarvitsee hieman enemmän peittävyyttä. Ja vaikka tämä on paksummasta päästä BB-creameja, niin ketterästi tämän levittää sormissa pitkin nassua!

Skin 79 Super BB Triple Functions
Tämä on uusin tuttavuuteni, se tuli vasta äskettäin postissa, mutta on ollut ahkerassa käytössä. Tässä on kyllä se huono puoli, ettei tätä saa useassa sävyssä. En tiedä mitä tämä tekee ruskettuneemman ihon kanssa, mutta minulle tämä ainoa sävy on passeli. Ja kuten muissakin, niin tämän pitäisi sitten imeytyessään mätsätä ihonvärin kanssa. Tätä voi suositella ainakin vaaleille ja semivaaleille kasvoille. Koostumus tuntuu unelmalta ja sitä on ihana levitellä naamaan. Naama ei tarvitse puuterointia tämän jälkeen, ellei ole rasvoittuva iho. Tässäkin luvataan ryppyjen ehkäisyä, SPF on 25 ja sitten on mystinen "whitening". Aasiassa on iso hitti saada naama mahdollisimman valkoiseksi, joten useat meikit ja rasvat sisältää jotain mukamas-valkaisua, mutta en ole huomannut sen vaikuttavan minun luonnostaan vaaleaan naamaan mitenkään. Oletettavasti tummemman ihon kanssa sitten voi huomata sen, että vaalea meikki vaalentaa naamaa (OHO!). Tämä puteli on kans maailman upein ja pumppu on pieni, niin saa aina juuri sopivan määrän. Olen vähän rakastunut, enkä niin vähän. Kestää kiiltämättä naamassa koko päivän. Tämä on ohuempaa kuin Missha, mutta paksumpaa kuin Skinfood, eli minulta löytyy jokaiselle päivälle sitten oma paksuus näissä, kun hamstraan.


SkinFood Good Afternoon: Green Peach Tea BB (sävyt 1 & 2)
Minulla oli aikaisemmin käytössä SkinFoodilta Aloe Vera BB, mutta ajattelin kokeilla samalta merkiltä toisenlaista. Se Aloe Vera oli kevyttä ja kosteuttavaa, sekä sopivan vaaleaa varsinkin minun talvi-iholleni siinä vaaleimmassa sävyssä. Tilasin nyt sitten kahta sävyä tätä BB:tä, eli vaaleinta ja siitä sitten seuraavaksi vaaleinta. Tätä mainostetaan sellaisena, joka estää naaman öljyyntymistä ja pitää naaman mattapintaisena. Muistin, että nämä ovat aika kevyitä ja juoksevia meikkejä, niin uskalsin kokeilla tämmöstäkin vaikka iho on pintakuiva. Ja hyvin toimii, ei kuivahda ja ei tarvitse puuteriakaan päällensä. Ja SkinFoodin tuotteet tuoksuu aina ihanilta, juuri siltä mitä paketissa lukeekin. Tuoksu kestää kyllä vain levityksen ajan, mutta kuitenkin. Niitä voisin haistella tuntikausia ja arvatkaas: Nämä tee-BB:t tulee pienissä teepaketeissa! Nämä ei ohkaisuutensa puolesta peitä toki kaikkia erheitä, mutta peittävät kuitenkin paremmin kuin testaamani markettien BB:t (tosin olen testannut niitä vain käsiini useasti, en tiedä voiko niitä sitten kerrostaa naamassa). En tiedä tykkäänkö enemmän Aloe Verasta vai tästä Green Peach Teasta, mutta molemmat toimii kyllä ja vaalein sävy on oikeasti tosi vaalea. Ainakin Aloe Veraa voin suositella kuivalle iholle ja tämä Green Peach Tea sopii sitten hieman rasvoittuvammallekin iholle (tai omalleni kesäaikaan). Kahdesta vaaleimmasta sävystä saan kesänaamalleni sopivan sävyn, ykköstä sitten käytän varmasti talvella. Tämän pitäisi kans sisältää oikeasti vihreää teetä ja persikkaa, jotka hoitavat ihoa. Ainaski tuoksun perusteella sisältää kaikkea herkullista!

IMG_7709_2
Sama rivi, eli: Missha, Skin79 ja SkinFood sävyt 1 & 2

Bonuskehaisut: The Face Shop
Vaikken ole vielä testannut The Face Shopin BB:tä, niin pakko tähän samaan syssyyn kehua niiden puhdistusaineita. Acne Solution pesee naaman todella puhtaaksi ja sitten muut Cleansing Foamit on aina olleet todella ihania naamassa. En tietty ole niin ahkera, että jaksaisin jynssätä samalla pesuaineella naamaa kaksi kertaa päivässä ja tutkia vaikutuksia, mutta näistä on jäänyt hyvä fiilis. Suosittelen kokeilemaan, osa Cleansing Foameista ei maksa Ebayssa kuin muutamia hassuja euroja. Ja sellainen törttö on tosi riittoisa. Keksin Jereltä itse asiassa tämän kaupan, kun se kävi Koreassa ja osti sieltä naamanpesuvärkkejä. Se ihastui ikihyviksi, niin minäkin. Jokainen tilaamani pesumoska on käytetty alusta loppuun hartaudella, ei ole tullut vielä kertaakaan pettymyksiä.

Ja koska nyt joku miettii, että mistä repii näitä tuotteita, niin yksi sana: Ebay.

Toivottavasti tästä oli nyt jotain apua niille, jotka miettii mikä tämä BB-villitys on. En voi kehua niitä marketeista saatavia uutuuksia, sillä en ole vakuuttunut niistä käsiini testatessa ja siksi ei ole tullut ostettua. Nämä mistä puhuin on sellaisia, joita ei saa Suomesta, mutta niitä on helppo tilata ulkomailta. Ja hinnat liikkuu siinä 6-12e, eli eivät ole tyyriitäkään. Tällä hetkellä ainoa markettimeikki joka viehättää on se uusi Lumi-sarja, jossa naamaan saa hehkua ja se samalla peittää erheet. Mutta toisaalta minun BB:t tekee jo sen saman, niin miksi sitä ostelisi kalliimpaa ja mahdollisesti iholle huonompaa tuotetta. Mutta minulla on joku juttu, että haluan laajan skaalan vaihtoehtoja, joten täytyy varmaan sortua kokeilemahan sitä Lumia.

Jos jollain on kysyttävää, niin voin selventää sitten, jos huonosti höpelsin jotain. En osaa tehdä meikkikritiikkejä ja en ole koskaan kokenut 60 euron meikkivoiteita, eli jonkun mielestä voin puhua ihan palturia. Ainaski nuo BB:t on hinta-laatu-suhteeltaan erittäin jees. Suosikiksi kohoaa juuri nyt Skin79, mutta se vaihtelee minulla aina kausittain, se suosikki meinaan.

PUSMOI kaikille ja eikun Ebay laulamaan! :*


PS. Tässä lähikuva vielä silmästä, johon tein kissarajaukset väärin päin:


IMG_7692_2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti