Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vaalea tukka ja kynsilakka.

Kuningasideoista typerin: 
Miten saada tummanruskea tukka vaaleaksi?


Alkuun minulla oli tukassani suunnilleen oma väri, varmaan ehkä jossain latvassa oli ruskeaa väriä yksi kerrostuma. Sain hienon idean, että olisko edes päheetä, jos olisi sellainen melkein valkoinen tukka. Mielellään kylmän sävyinen, oikein sellainen helmiäisenharmaanhopea! En sitten yhtään vammaisempaa projektia keksinyt, joten päätin aloittaa yrittämisen. Tällä hetkellä tavoite ei ole enää kaukana, mutta ei aivan ole vielä valmista. Pikaiseen voin kertoa, että millä tukkaani käristin, että siitä saatiin tummuus pois. 


Photobucket


Ensin ilahduin, kun Schwarzkopf Blondella oli sellainen väri, jossa luki "platinum" ja kuvassa oli hienosti photoshopattu harmaanvalkoinen tukka. No ei siinä, väriä päähän. Värissä itsessään ei ollut tosin mitään kylmään taittavaa, mukana tuli vaan pussukka sellaista sinistä töhnää, joka piti laittaa hiusnaamioksi, että tukka olisi "hopeinen". No eipä se pussukka kamalasti auttanut, vaikka muhistelin se päässä jonkin aikaa. Tukka vaaleni kyllä paljon, kun ei ollut alla värejä. Soli sellainen iloinen kanariankeltainen muutamalla hailakalla oranssin sävyllä. Sellainen aika karmivan näköinen. Sitten äkkiä kauppaan seuraavana päivänä, sillä tukka oli sen verran muikea, ettei se päässä olisi kehdannut mennä ihmisten ilmoille kuin peruukissa.


Sen jälkeen katsoin hyllystä mikä näyttäisi olevan harmain vaalea kestoväri. No huomasin sitten sävyn Stockholm merkkiä Preference, joka oli sävyn Helsinki vieressä. Helsinkiä oli kehuttu, mutta ruotsalainen näytti vielä valkeammalta. Jekutushommia, kuulemma mitä lähempänä markettivärin numero on tasan kymmentä, niin sitä kylmempi sävy. Se Helsinki olisi siis ollut oikeasti kylmempi sävy, mutta ne kuvat paketeissa hämää. Kun laitoin Stockholmia päähän, niin jösses notta kirveli. Aikoinaan olen blondaillut tukkaani, mutta nyt ekaa kertaa kirvelsi sen verran lahjakkaasti, että pystyin olemaan vain vartin väri päässä. Oli vissiin ollut aikamoiset kemikaalit molemmissa väriaineissa. Onneksi kuitenkin ruotsalainen sävy taittoi kanariankeltaista siinäkin ajassa, ettei ollut niin karu. Sen jälkeen lisää sitä ekan värin sinistä moskaa päähän, hengailua sen kanssa pariin otteeseen 20-30min ja ei ollut paha. Hunajanvaaleahko tukka.


Photobucket

Sen jälkeen annoin tukan rauhoittua 2-3 viikkoa kaikessa rauhassa. Päännahka kuitenkin huusi hoosiannaa muutaman päivän ajan kahden värin jälkeen, joten en uskaltanut rääkätä. Kun juurikasvua oli hieman, niin päätin ostaa sitten värinpoistoainetta, jolla saisi juurarin pois ja vaalennettua hieman muutakin tukkaa, sillä puuttui vielä ehkä noin 3 astetta vaaleutta, että sitä voisi oikeasti lähteä taittamaan sellaiseksi minkä halusin. Hengasin värinpoiston kanssa 40min ja se tuntui paljon viehkommalta päännahassa kuin sellaiset kestovärit, jotka vaalentaa rajusti. Tukka oli kellertävän valkoinen, sen enempää en uskaltaisikaan vaalentaa pelkällä blondauksella. Valkoista tukkaa nimittäin ei oikein ole olemassakaan, aina se vaalennus pukkaa ainaski hailakkaa keltaista sinne sekaan. Ja ei kun lisää Fudgea päähän, eli Fudge Violet Toning Shampoo on iloinen asia, kun tukka kellertää. Nyt tukka alkaa muistuttamaan jo vähän sitä mitä hain. Mutta vaatii kylmyyttä edelleen, ehkä fudgeläträys auttaa. Ostin myös Wellan semikestoväriä, joka oli vaaleanhopeaa, mutta se sävytti ehkä yhtälailla kuin Fudge, sitä vaan piti päässä kuin hiusväriä. Mutta kyllä sekin siis auttoi, mutta ei ole mikään tarpeellisin systeemi. Samaa väriä ei ollut tummemman harmaassa sävyssä, koska muotiblogit vie kaikki kanssaihmiset kans etsiin harmahtavia sävyjä! Ni! Hemskutti sellaisia.
... Ja löysin kaapista yli kaksi vuotta vanhan Stargazerin pinkin värin, jonka olin varma olleen auki ja kuivahtaneen. No liraus vettä ja shampoota, tadaa, se elää! Täytyy koklata hattaratukkaakin jossain vaiheessa ;O Varmaan menee hermo kohta keltaisiin sävyihin jotka ei suostu lähtemään pois, niin ties millaisia sateenkaaren värejä isken päähäni.


Photobucket


Sen verran voin sanoa, että vaalentavissa kestoväreissä on se huono puoli, että ne ei tunnu olevan lainkaan riittoisia. Värinpoistoainetta riittäisi vaikka naapureillekin, kun taas ne ekat värit riitti juuri sopivasti minun tukkaani. Onhan minulla paksu tukka, joka on sellainen kunnon hevonharjas, mutta pituutta todella niukasti. Jos kukaan muu on niin tyhmä, että menee kokeilemaan tämmöstä projektia, niin pidemmät hiukset vaatii kyllä sitten niitä purkkeja aika monia. Uskoisin, että reiluun polkkaankin saa kulumaan kaksi purkkia tosi ketterästi. Suosittelen siis värinpoistoaineita, jotka on riittoisia ja sitten sen jälkeen noita sävyttävämpiä kestovärejä, joissa vaalennusteho ei välttämättä ole niin suunnaton. 


Sitten kun kyllästyn valkeampaan tukkaan, niin haluaisin siihen ehdottomasti harmaata. Siis sellaista tummaa hopeaa harmaata. Katselin jo Ebayta sillä silmällä, kun Suomessa ei kauhiasti ole sävyjä, jotka tekisi tukasta harmaan. Yleensä harmaasta halutaan pois. Pitää myös käydä kampaamoliikkeissä etsimässä Wellan 050 -sävyä, joka on kuulemma aika jees harmaaksi. Sitä ehkä saa jostain suomalaisesta kaupasta, eli täytyy jossain vaiheessa hieman etsiä. Ja unelmatukassani olisi harmaata ja hieman hattaraa sekaisin. 
En ole päässyt yli näistä sävyistä:Photobucket

Ja löysin internetistä kynsihaasteen, jonka voisin toteuttaa. En päivittäisenä, mutta viikottaisena tai sellaisena "kunhan taas jaksan". En ole lakannut kynsiäni kovin ahkerasti, olen ollut laiska ja erittäin epänaisekas viime aikoina. Mutta ainaskin listassa olisi sitten ideaa kynsien lakkaamiselle, ei tarvitsisi väriä tai teemaa itse keksiä. Eli alan hissukseen tekemään haastetta, vaikka en todellakaan ole hyvä keksimään kynsiini jänniä kuviota saati maalailemaan niitä lakoilla, mutta kuitenkin.

Photobucket

Ensimmäiseksi siis punaiset kynnet. Alla lakkana Seppälästä hankittu hyvähalpa Flormar, jota saa parilla eurolla kans jostain Tarjoustalosta ja joskus Anttilastakin. Ihan kiva glitterinen punainen, sitten kyllästyin yksivärisyyteen ja sudin erittäin huonosti pari viirua ja täplää kynsiin, ihan sellaisella mustalla koristelulakalla, jossa kapea suti (sekin taisi olla Seppälästä). Ja tadaa, eka lakkaus suoritettu. Kun alkavat sitten kulumahan, niin toteutan seuraavan :)


Photobucket

Ei tässä muuta tällä kertaa, nautitaan kesäkeleistä tämä viikko ja toivottavasti kesä jatkuu vielä pitkään!


PUSMOI :*

2 kommenttia:

  1. Näyttää jo hyvän vaalealta :) Tarvii jotain vippaskonsteja tähän omaankin tukkaan keksiä että pääsis suunnilleen samaan lopputulokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fudgessa lilluttaminen on aika jees. Loogisesti kans mietin, että violetti suoraväri shampoossa kans voisi toimia, mutta ei se kuulemma toimi. Ja Helsinki -väri on kuulemma tuhkaisa. Itsellä lähtee järki, kun tummanruskeassa on joku sata kiloa väriä mikä pitäisi saaha veks, mutta kai sitä pitää tilata Ebaysta Wellan harmaata (oikeasti harmaata) ja olla mummokutrinen :D Koska vaaleasta kuluu kuitenkin kaikki pois, kun on niin hyvin tukkansa rikkonut.

      Poista