Sivut

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Pämpsters!

Joskus 2000-luvun alussa minulla oli yli 30 hamsteria. Jotkut kaukaiset ja vanhat tuttavuudet voi tämän muistaakin. Sittemmin hamstereita ei ole oikeastaan ollut paljoakaan, varmaan tuli sellaiset överit siitä harrastamisesta aikoinaan. Kuitenkin minua on aina viehättänyt venäjänkääpiöhamsteri campbellit eniten, varsinkin värimuotojen valikoiman takia. Kääpiöhamstereiden kasvatus väheni hybridi-ongelman takia ja sitten ei ollutkaan enää valikoimaa väreissäkään. Ja hybridit ovat siis sellaisia, että kaksi rotua risteytyy keskenään ja sehän ei ole soveliasta. Osa luovuttikin eikä enää jatkanut harrastamista, kun geenitestaus maksaa pensasmustikoita eikä voinut olla enää varma, että onko ne omat hamsterit jostain kaukaa sittenkin sekarotuisia vai ei. Muutama ponteva onneksi on alkanut taas harrastamaan ja kasvattamaan campbellejakin muissa väreissä kuin normaali tai argente.

Joku myös ehkä tietää, että tykkään eniten sinisen sävyisistä eläimistä ja suklaan sävyisistä eläimistä. Ihan vaan katselin keskustelua jyrsijöistä ja siellä oli kuva kasasta sinisen sävyisiä campbelleja. Olin ihmeissäni, notta oikeastiko sellaisia saa taas!? No eikun seuraavalla viikolla hakemaan meille pari uroota. Toivottavasti jossain vaiheessa saan jostain ostettua niille naiset, että voi sitten kotosalla pitää aina muutamaa sinistä/dovea/jne. sävyistä hamsteria. Ja jos vielä saisi valkonauhaisina tai täplikkäinä, niin ai että. Jerelle yritin valottaa myös hamsterikasan hienoutta, se on siis se tunne, kun laittaa käden pehmeiden hamstereiden sekaan, kun ne nukkuu tai on muuten vaan jossain nurkassa kasassa. Kun kaverilla oli hamsteripesue, niin heti ekana tietty olin sillain "HAMSTERIKASA!" ja käsi sinne, se on vaan sellainen onnen ja autuuden tunne! Sitä oli ikävä niiden laumahamstereiden kanssa.

Ei tässä siis muuta kuin se, että katsokaa nyt miten ihanaksia!

sininen_2
Sininen poika.

sininenfawn_2
Sininen fawn poika.


Näillä ei ole vielä nimiä, olisiko jollain ehdotuksia? Ajattelin selata sienien nimiä, ne on maailman hauskimpia. Mutta muitakin ehdotuksia saa kertoa :)

PUSMOI ja terveisiä natiaishamstereilta :* <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti