Sivut

maanantai 17. tammikuuta 2011

Kynsilakkaa ja Veltto Tapiiiri.

Alkaa oikeasti kohta kyllästyttämään saikuttelu. En tiedä paljonko olisin saanut sairaslomaa iriitin takia, mutta nyt reilussa viikossa alkaa jo mennä hermo koko hommaan. Jos jollain ei ole tämmöistä ollut, niin voin vikkelästi kuvailla miten tämän kanssa sujuu...

Eli, toinen silmä (iriitti-silmä) joutuu olemaan viisi viikkoa laajennettuna ja siihen laitetaan voidetta ja tippaa. Ja koska silmä on laajennettuna, niin näköni on aika huono. Ja koska vammasilmällä ei näe kunnolla, niin toinen silmä rasittuu kamalasti ja silmät väsyy koko ajan. On kans puhti poissa ja en ollenkaan ihmettele, kun googlesin mitä kaikkea nuo tipatkin sisältää. En saa harrastaa liikuntaa enkä saisi datailla tai katsoa telkkaria, mutta pitäskö tässä nyt seinää toljottaa viisi viikkoa? Höpsis höpsis.

Piti mennä torstaista asti mummolaan, mutta oli hedaria huonon näön takia ja sitten yleistä velttoutta havaittavissa. Pääsin käymään siellä siis vasta eilen (sunnuntaina). Oli ihan mukavaa, juoruttiin ja napostelin munariisi-pasteijoita. Kuitenkin semmonen kökkö olo ollut muutaman päivän, eli ei ollut freessein fiilis. Nukuin mummolassa päiväunet, kun silmät väsyy jo siitä, että tuijottaa jonkun naamaa keskustellessa. Ja auta armias, kun koiraa pissattaa valoisassa, kun hanki hohkaa silmiin. Tänäänkin siellä meni suunnilleen sokkona päivällä :x Ei huvita edes lähteä piiiitkille kävelyille, kun näkö on huonona ja ärsyttää se jatkuva "skarppaus".

Kiitos kun sain avautua. Vielä jäljellä kuuria varmaan joku neljä viikkoa ainakin. Uhkaan valittaa vielä monesti tästä asiasta ennen kuin silmä normalisoituu :D Hemskutti.

Jos minulla on tylsää, harmittaa ja kaipaan jotain tekemistä, niin lakkaan kynsiä. Sitä on kiva ollut kiroilla niiden kanssa, kun tietty näe kunnolla mitä niiden kanssa säätää. Minun neitimäinen henkireikä tylsyyteen on siis haastava reikä. Ajattelin kuitenkin laittaa nyt blogiin pari ideaa, mitä joku tätä lukeva voi käyttää avuksensa, jos haluaa lakata kynsiin hauskoja juttuja. Oma lenppari on helppo, eli leopardikynnet.

Näissä kuvissa on käytetty tämmösiä:
- Alus- ja päällyslakka, läpinäkyvä
- Valkoinen lakka
- Hopean-violetti lakka
- Violetti lakka
- Musta lakka
- Hopeinen glitter-lakka
- Hammastikkuja

Ihan ensimmäinen vinkki: Käy pissalla ennen kuin alat lakkaamaan kynsiä :D

Ensin laittaa aluslakkaa, joka voi siis olla suunnilleen mitä tahansa läpinäkyvää lakkaa. On erikseen pohjustukseen ja päällystykseen lakkoja, mutta kunhan vaan on joku sellainen, jota voi laittaa ennen värillistä lakkaa. Ei sillä sinänsä ole sen suurempaa tarkoitusta, kunhan estää vaan kynsiä värjäytymästä. Itse olen joskus niin laiska, etten ole sitä laittanut ja kynnet kellertää kivasti, kun lakan ottaa pois. Tälläkin hetkellä ne kellertää, mutta laiskuudesta täytyy kärsiä.

Photobucket

Pohjalakan jälkeen laitoin kerroksen valkoista lakkaa. Ei ole mitenkään täydellisesti ja aina sohin yli laidan, mutta ylimääräiset voi ottaa pois kostuttamalla vanupuikkoa kynsilakanpoistoaineeseen tai sitten menee suihkuun, että ihoon jääneet mössöt irtoaa hyvin.

Photobucket

Sen jälkeen pari kerrosta sitä hopeista, jossa on violettia sävyä. En osaa sanoa, että mikä väri tuo oikeastaan olisi, löysin sen jostain Seppälän alennuslaatikosta. Luulin hopeisemmaksi, mutta onhan tuo ihan... hauskan värinen. Ja kerroksia sitten voi laittaa sen verran, että on itse sävyyn tyytyväinen.

Photobucket

Sitten tein violetilla lakalla laikkuja. Pyörittelin lakan omasta sudista ylimääräisiä pois ja painelin vaan pitkin kynsiä epäsymmetrisiä laikkuja. Näyttää tosi fiksulta tässä vaiheessa, mutta kyllä se kuvio siitä syntyy hissukseen.

Photobucket

Kuvassa näkyy huonosti, mutta laitoin tavalliselle paperille hopeaglitter-lakkaa pisaran ja sitten hammastikulla tökin kimalletta noihin laikkuihin, ihan vaan huvikseni, että kiiltelisi hieman enemmän.

Photobucket

Sen jälkeen otan hammastikun ojoon ja laitan mustaa lakkaa paperille reilun pisaran. Dippaan hammastikkua mustaan lakkaan ja piirtelen osittaisia reunoja laikuille, sekä teen pilkkuja kohtiin, jotka näyttää tyhjiltä. Ei kannata tehdä koskaan vain pyöreitä laikkuja tai niin, että musta rinkula menee kokonaan ympäri. Kun ei leopardeillakaan mene, niin näyttää paremmalta.

Sitten päälle vielä läpinäkyvä lakka, ja tadaa! Huomatkaa kuinka sotkuinen lakkaaja olen, varsinkin tällein silmävammasena :D Mutta yleensä lakkaan illalla kynnet, että kun menen aamulla suihkuun, niin nuo sotkut tosiaan irtoaa lähes itsestään. Kunhan nyt suurin osa osuu kynteen, niin on ihan hyvä. Pahoittelen, etten jaksanut ottaa kuvaa siitä, kun reunat on siistiytyneet, mutta ehkä kuitenkin idea nyt menee perille.

Postaan vaikka myöhemmin tänään toiset kuvat, kun tein uudet kynnet tylsyyksissäni. Nekin on leopardikuviota, mutta käytin "töpötys" -meininkejä alla olevien värien kanssa. :)

Ei tässä mitään sen kummempaa juorua kyllä. Vuorotellen tyrskyttää lunta ja vettä, inhottava huuruinen ilma. Ja olen laiskamatonen, joten aloitan vasta pian pienen siivoamisen, kun olen vältellyt sitä hyvin koko päivän harrastamalla nukkumista.

Eli mo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti