Sivut

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Liian syvällistä.

Ei mitään erityisen jännittävää (onneksi) kuulu tänne ghettoon. Olen vähän harrastanut kriisinhallintaa, kauhistellut stressaavaa naamaani ja ollut kotona, sitten kans Vantaalla ja mummolassa. Stressasin kovasti tuossa toissaviikolla ja vielä viime viikolla, kun virastot hukkasi lappuja ja joutui vääntämään niiden kanssa kättä. Onneksi sitten selveni heti tämän viikon alussa, että voi lopettaa stressaamisen.

Mietin kans, että miten ihmisen kroppa reagoi stressiin. Itsellä se näkyy naamassa aika vikkelään, nytki tuntuu, että jotain suohirviöpaiseita kasvoi naamaan käsittämättömät määrät. Onneksi ne varmaan lähtee kans sitä mukaan, kun iho uusiutuu. Mikäköhän idea siinäkin on, että stressistä tulee finnejä? Tai siis, kun monilla reaktioilla on joku tarkoitus, mutten nyt kyllä keksi mikä tarkoitus finneillä on. Kun ne puristaa, niin stressi poksuu pois? :D Hankala sanoa. Vai kasvaako ne sen takia, että viestittää mahdollisille kosijoille tyypin olevan ruma, koska sitä harmittaa ja veetuttaa, ettei kantsi paritella?

Nyt onneksi taas tasaantuu ketutus ja huoli, joten jaksaa varmaan bloggaillakin jostain turhanpäiväisestä. Eilen lakkasin kynnet kolme kertaa, mutta koko ajan huonosti. Ei ollut selkeästi ollenkaan kauneuspäivä, joskus ei vaan suju. Ehkä tänään vähän paremmalla onnella, jos inspis iskee. Varsinkin, kun uhkasin siivoskella ja tuossa vieressä kummittelee kaikki kynsijutut, jotka olen fiksusti levitellyt sohvalle. Siivouksen seuraava vaihe on käydä niihin käsiksi! Ja pitää heittää kaikki kehnoontuneet lakat menemään kans, koska semmosia jämiä on ainaski värittömänä joku miljoona. Ärsyttävää, kun minkään lakkapullon suti ei koskaan yllä pohjaan saakka, jos käyttää vähäistä lakkaa, niin joutuu keikutteleen pulloa vinottain ja kaataa tuurilla ne lakat vielä housuille. Tästä pitäisi tehdä joku kansainvälinen valitus, mielenosoitus ja adressi.

Olen kulkenut kamera laukussa kuten aina, mutta en ole kuvannut paljoakaan. Tämän piti olla blogi, jossa on aina kauhiasti kivoja kuvia, mutta höpsis. Kevät on vuoden ruminta aikaa ja sitten kun ehtii jo ilahtua auringosta, niin sataa lisää lunta ja loskaa niskaan. Ei o ollenkaan minun vuodenaikani, toivon kuivien kelien koittavan jo pian. Ja niin toivoo koiratkin, jotka joutuu siinä kurassa uimaan. Ewok does not approve ja Bissekin vähän korvat luimussa kuljeksii. Tässä pari randomia kuvaa kuiteskii!

Photobucket
Discostick.

Photobucket
Nolo Pisse hifistelemässä.

Photobucket
Nolo appsi iphonessa.Sitten haluaisin vielä marmattaa maailman pahuudesta...

Taannoin luin jutun siitä kuinka toimittaja tekeytyi alaikäiseksi, melkein lapseksi, ja meni chattiin. Ja kuinka sitten tuli ehdotuksia ja peniksiä. Ja sen jälkeen toimittaja sai kaksi miestä kiinni haastattelua varten, jotka olivat sitä mieltä, etteivät nyt oikeasti mitään meinanneet. Yksi hyvä sarja oli kans Pedon Jäljillä, eli siinä sitten narautettiin rysän päältä alaikäisiä himoavia setämiehiä. Siinä sit juontaja tuli nurkan takaa, haastatteli ja kameramiehet juoksi kimppuun, jonka jälkeen pihalla poliisit hyökkäs pedon niskaan. Sain jotain kiksejä siitä, kun moiset sikaporsaat koki julkinöyryytyksen. Kaikki joutais julkisesti esille, jotka alaikäisille ehdottelee!

... Eli sitten koklasin itse tehdä profiilin suomi24 -sivustoon.
Ja iäksi laitoin 13-vuotias. Menin chattiin ja heti jo haluttiin juoruta masturboimisesta, seksistä ja kaikesta siihen liittyvästä. Mietin, että ei o todellista. Ihan oikeasti, kun sanoo olevansa 13-vuotias tyttö, niin aikuiset miehet on ihan liekeissä ja heti alkaa puhumaan rivouksia. Ja jokainen rivous alaikäiselle suunnattuna on rikos. Eli lakia rikotaan päivittäin useasti tuommosissa tsäteissä, joissa vaanitaan alle 16-vuotiaita. Ja kukaan ei valvo tsättejä, varmasti hirveän moni nuori sosiaalista mediaa kokeileva haluaisi mennä juttelemaan ikäistensä kanssa, sitten huomaavatkin olevansa privaattikeskustelussa vanhemman miehen kanssa, joka kehuu ja yrittää saada intiimejä tietoja, sekä ehdottelee seksiä. Ja mitä sellainen nuori flikka nyt semmoseen sanoo? Joskus sitä harmillisesti nuoret luottaa näihin setämiehiin eivätkä kerro kenellekään niistä. Jotkut joutuu hyväksikäytetyiksi, kun luottavat ja ovat uteliaita. Muistan itse, kun nuorena oli tosi huono itsetunto ja jokainen kehu tuntui aivan mahtavalta. Ja kun aivot ei olleet vielä niin fiksut kuin isompana, niin ei sitä omaa turvallisuuttaan välttämättä osaa ajatella.

Hyi saasta meikä sanoo. Harmi, että noilla kaikilla oli prepaid-numeroita ja keksittyjä nimiä, muuten olisin käräyttänyt ne samantien. Jos ikinä saan tietooni kenenkään alaikäisiin sekaantuvan henkilön nimen, niin laitan poliisit ovelle ja julkaisen sen kuvat (jos sellaisia löytyy) kaikkialla.

Jos kenelläkään on alaikäinen lapsi, niin suosittelen vanhempana tsekkaamaan tarkkaan lapsen sivuhistorian ja mahdolliset tsätit missä on vieraillut. Niin ei saisi tehdä, mutta nykyaikana setämiehet käyttää nettiä todella paljon ja mielummin sitten saa vastaansa kiukkuisen teinin, joka karjuu "hei sä tongit mun läppärii vihaan sua!" kuin että lapsi saa ikuiset arvet luottaessaan näihin niljakkeisiin.


... Ja asiasta kukkaruukkuun.

Kauhea hulina on ollut siitä KONY -videosta. Olin sitä mieltä, etten edes katso, kun son niin iso juttu. Mutta uteliaisuus voitti, kuten aina. Eli katsoin melkein puolisen tuntia videota, joka oli hienosti kuvattu. Sen jälkeen mietin, että onpas taas ihmeellisesti paisunut koko homma. Onhan se hienosti kuvattu ja tykkäsin kans niiden valokuvien 3D -editoinnista. Mutta jos sen koko videon lyhentää muutamaan pointtiin, niin ne on nämä:

- Kony on paha mies, se pitää saada telkien taakse
- Ohjaajalla on ihan söpö oma lapsi ja afrikkalainen kaveri
- Yhteisö haluaa paljon rahaa, että Kony saadaan kiinni


Video vaikutti tosi kaupalliselta, siinä heiluteltiin omaa lasta ja haastateltiin sitä, että voi kauhee. Sen jälkeen näytettiin, että afrikkalaisilla lapsilla meni päin kettuja silloin vuonna '93, jolloin ohjaaja keksi pelastaa ne. Ja sitten halutaan pitää amerikkalainen armeija Sudanissa etsimässä Konya, joka ei enää ole Sudanissa. Ja ostamalla Kony -paketin saat hienon rannekkeen, sit voi kans laittaa rahaa tilille!

Ei ihan minuun uponnut täysillä. Oletin, että video olisi parempi ja loogisempi. Oli kyllä paljon iloisia ihmisiä laumassa heiluttamassa kylttejä/kankaita ja huutelemassa kovaan ääneen. Tuli ihan jotkut kultit mieleen. Kannatan sitä, että rikolliset vankilaan, mutta liikkuu myös huhuja, että Kony on delannut ja ei ole värvännyt vuosiin lapsia leiriinsä. Ja mietin, että jos se yli 30% menee sinne Afrikkaan näille lapsille, niin loput prossat rahoista menee sitten näille työntekijöille. Paljonkohan ne tienaa nyt sitten viikossa tai kuukaudessa, kun juttu on paisunut melkoiseksi? Ja senku näkis, että ne rahat menisi Sudaniin kirjekuorissa seteleinä eikä jäisi mihkään matkan varrelle. Kai ne jää sinne Sudanin armeijan hyppysiin?

En väitä, että koko homma olisi suurta kusetusta. Mutta minusta ei tuntuisi turvalliselta antaa rahaa johki tommoseen organisaatioon, josta suurin osa rahoista menee sen omiin kuluihin ja ei edes kerrota, että miten ja millä tavalla ne rahat siellä Sudanissa vaikuttaa. Vai jääkö ne tosiaan ns. tulliin sinne muhimaan.

Tässä video, tehkää omat johtopäätöksenne:Itse suosittelisin laittamaan ulkomaanapua kirkon kautta, koska se vetää vähiten välistä. Ja ostamaan second hand -vaatteet lähetystoreilta, kun UFFi kans vetäsee kivat rahat vaatteistaan, joita myy kalliilla.


Seuraava postaukseni on satavarmana pelkkää diipadaapaa, lupaan etten valita liikaa ja mieti syntyjä syviä!

Hyvää kevättä, toivottavasti loska kaikkoaa ja PUSMOI :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti