Sivut

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Piirtämisen opettelua, 12 askelta kohti taitoa.

Olen yrittänyt herätellä itsestäni jotain pientä taiteilijaa, koska olen aina kateellinen niille, jotka osaa piirtää. Osasin pienenä piirtää ikääni nähden tosi hyvin, valitettavasti taito jäi vaan sille lapsuustasolle, kun ei tullut treenattua isompana. Taisin lopettaa piirtämisen viimeistään 16-vuotiaana, jolloin ei ollut inspistä ja sitten 17-vuotiaana oli koulussa PAKKO piirtää liukuhihnatöinä koko ajan jotain turhanpäiväistä. Terveisiä vaan kuva-artesaaneille, jotka joutuu tätä tekemään. Eipä sitä vapaa-aikana sitten halunnut edes nähdä kynää ja paperia, kun oli pitänyt sommitella jotain pakkauksia, vääntää kangaspainantaa vuoden 1300eKr. tyylillä ja sitten puuduttanut persausta photarin edessä 8h koulussa. Lopetin koulun vuoden jälkeen, mutta ei silti koskaan palannut inspis kaivaa aivoista jotain paperille saakka.

Joskus vähän yritän, jonka jälkeen pillastun, kun en osaakaan. Haluan aina osata kaiken heti, joten jos vartin yrittämisen jälkeen ei ala sujumaan, niin alan marssimaan ympäriinsä ja tuhisen maailman pahuutta. Ja keskittymiskykyni luovaan työhön saattaa muutenkin olla sen vartin verran, jos en jo osaa valmiiksi. Tämä luonteenpiirre oli vähän kehno koulujutuissa, sillä jos jotain asiaa en osannut tai se oli vähemmän kiinnostava, niin sitten vaivuin johki hereilläolokoomaan.

Ajattelin ottaa tavoitteeksi piirtää jotain kerran viikossa. Ja sitten kans kannustan Jereä piirtelemään. Ihan sama mitä piirtää, mutta kunhan tussi heiluu kädessä tai sotkee piirtopöydällä. Jos vaikka luonnostelisi satunnaisia hulppeita hahmoja, niin varmaan saisi hissukseen kartutettua kestävyyttä ja taitoakin moisessa lajissa!

Näytän teille piirtopöydällä tehdyn homman, johon kulutin vissiin parisen tuntia ja pidin miljoona taukoa. Kerkesin puhista, kun en osaa, mutta kuitenkin sain valmiiksi. Ja käärin sen mustaan lakanaan, koska motivaatio riitti siihen, että saa jotenkuten naaman tehtyä:

Photobucket

En ole järkyttävän pettynyt tuotokseen, mutta kun opettelen hissukseen sitten erilaisia brusheja sun muita, niin saa varmasti tehtyä tarkempaa jälkeä. Eniten hämää se, että kuva on utuinen, mutta ehkei se ole niin justiinsa.
Aina muuten uhkailen aloittavani jotakin, mutta sättikää kauheesti, jos en parin viikon välein uppaa jotain piirrosta blogiin todisteeksi siitä, että pidän sanani!


Pitkään aikaan en ole ajatellut kynsijuttuja, se on vähän sellaista kausittaista, että jos ei ole aikaa niin ei jaksa alkaa vääntämään. Koska kettumaisinta on aloittaa illalla liian myöhään, jonka jälkeen nukkuessaan sössii vain semisti kuivuneet lakkaukset jonnekin. Mutta tein ihan hauskat ja yksinkertaiset kynnet tuossa taannoin, semmoset osaa tehdä kuka vaan! Tarvitsee vain kolmea väriä, joista kaksi voi olla musta sekä valkoinen. Seppälästä saa mm. sellaisia kapeasutisia lakkoja, joilla on helppo vetää viirut. Tai sitten ostaa jostain kaupasta laihan vesivärisudin.

Photobucket
Thada!

Tällä viikolla on tiedossa hieman hulinaa, kuten oli viime viikollakin. Isäkin tulee takaisin töihin perjantaina, niin pääsee sitä näkemään ja utelemaan kuumimmat juorut Thaimaasta. Toivottavasti niillä reissu meni hyvin, ainaki sen verran mitä tiedän, niin siellä on ollut lämmintä ja mukavaa. Olen kateellinen, yksi kaverikin reppureissaa lämmössä ja olen itse vilukissana villapaidassa peiton alla talvea piilossa.

Mutta ensi kuun alussa mennään Jeren kanssa Tukholmaan katsomaan konserttia. Tuntuu tosi älykkäälle ja sivistyneelle sanoa, että menee katsomaan klassista konserttia, jonka vetää joku Uppsalan kuninkaallinen orkesteri. Mutta tämmöstä se oikeasti sitten onkin:

Photobucket

Eli pelimusiikkia me mennään kuuntelemaan. Ollaan yksi yö sitten Tukholmassa ja reissaamme laivalla. En edelleenkään tykkää laivoista, mutta niissä on se hyvä puoli, että jos hytissä olevat kanssamatkustajat ei inise, niin saa vääntää lämmön semmoseen +28 ja liskoilla kuumuudessa. Pitäisikin jo alkaa etsimään koirille jne. hoitajaa, vapaaehtoiset saa ilmoittautua. Palkkana rahaa ja ruokaa, sekä rakkautta! Lupaan, että suurella todennäköisellä minun herrantertut perseilee menemään hoitajan läsnäollessa.

Ei tässä muuta, tämmönen päivitys haasteiden väliin vuan PUSMOI :*

5 kommenttia:

 1. HEY!! WATTA FAAAAAKKKK!!!! MÄ HALUUN TONNE KONSERTTIIN KANS!!! Onks teil jo liput? Saitteko tilattuu netistä? Paitsi voi perse just tajusin et toi päivämäärä on just sopivasti ku mul on uuden duunin kurssi... Goddamnit. Tuo paljon videokuvamateriaalia! Oon niin jelly bean nyt kyl. XD Toi olis liian täydellinen konsertti meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Jere repi liput internetsistä, kun piti ruotsiksi tilata! Ei ollut vissiin edes kalliit, joku 25e?

   En tiedä saako siellä kuvata, mutta voin ainaski kertoa oliko kuinka hyvä ja flesoilla :D

   Poista
  2. No on syytäki flesoilla! Mun ei olis ikinä pitäny nähä tota... Ja vielä ku luin mistä kaikesta noi soittaa musaa..... Kuolen. Huutakaa niille et tulee suomeen! XDD

   Miten muuten saa tän vastaus-thingyn tonne kommentikenttään? Haluisin ite kans ettei aina tartte erikseen tehä uutta kommenttia jos jolleki haluu vastata :D *noob*

   Poista
  3. Joo voin yrittää huutaa jollekin kuninkaalliselle orkesterille, että Janina tahtoo ne Suomeen :D

   Ja meikälle tuli iha automaagisesti toi vastaus-hommeli!

   Poista
 2. Mulla on ihan sama juttu: http://yksi-it.blogspot.fi/2013/09/piirtamisen-opiskelun-vaikeudesta.html

  VastaaPoista